vreemde dingen

Stranger Things stopt na vijfde seizoen, deel vier in mei te zien

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Courtesy van NetflixStranger Things stopt na vijfde seizoen, deel vier in mei te zien
RTL

De scifi-serie 'Stranger Things' krijgt alleen nog een vijfde seizoen, hebben de makers van de serie donderdag laten weten. Daarnaast delen de makers, de broers Matt en Ross Duffer, dat het vierde seizoen van de Netflix-serie in twee delen online zal komen vanwege 'de ongekende lengte' van het seizoen en 'om zo snel mogelijk' met nieuwe afleveringen te komen. Het eerste deel van seizoen 4 verschijnt op 27 mei dit jaar, het tweede op 1 juli.

"Zeven jaar geleden hebben we de volledige verhaallijn voor Stranger Things uitgedacht"

"Zeven jaar geleden hebben we de volledige verhaallijn voor Stranger Things uitgedacht", delen de makers in het bericht. "Destijds dachten we dat het verhaal vier tot vijf seizoenen zou krijgen. Het bleek te lang om in vier te doen, maar - zoals je zelf zult zien - zijn we nu op weg naar onze finale. Seizoen 4 wordt het voorlaatste seizoen, seizoen 5 zal het laatste zijn."

Nieuw seizoen Stranger Things pas volgend jaar te zien op Netflix
Lees ook

Nieuw seizoen Stranger Things pas volgend jaar te zien op Netflix

Toch stellen de broers dat seizoen 5 niet het allerlaatste is wat fans van Stranger Things gaan zien. "Er zijn nog veel meer spannende verhalen te vertellen binnen de wereld van Stranger Things, nieuwe mysteries, nieuwe avonturen, nieuwe onverwachte helden." Volgens verscheidene Amerikaanse media suggereert dit dat er spin-offs volgen.

Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2016 op de streamingdienst Netflix.

Lees meer over
Stranger Things