luv’ you

Patty Brard bedankt persoon die haar te dik noemde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPatty Brard bedankt persoon die haar te dik noemde
RTL

Na haar vertrek bij SBS6 in 2017 besluit Patty Brard (66) het roer om te gooien. De presentatrice valt maar liefst 35 kilo af door middel van een maagomleiding, beter bekend als gastric bypass, waarna ze weer terug aan boord mag van het Talpa-schip. Patty vertelt in de 'PodBast' van Bastiaan Meijer dat ze de persoon 'dankbaar is die haar terecht heeft gewezen'.

"Ja, misschien moet ik eens iets aan mezelf gaan doen"

Patty herinnert zich het moment dat ze werd geconfronteerd met haar gewicht nog goed. Dat was namelijk door iemand achter de schermen. "Ik heb meegemaakt dat je ineens ’te dik’ bent en niet fris en fruitig genoeg bent voor op televisie. Aan de andere kant: dat heb ik ook als een les ervaren. Eigenlijk ging ik naar mezelf kijken en dacht ik: ja, misschien moet ik eens iets aan mezelf gaan doen. Dus, degene die mij ooit terecht heeft gewezen: die bedank ik bij dezen."

Patty Brard blikt met foto terug op 35 kilo geleden
Lees ook

Patty Brard blikt met foto terug op 35 kilo geleden

Toch krijgt de presentatrice geen warm onthaal na haar terugkeer bij Talpa. John de Mol had namelijk in haar contract laten opnemen dat Patty ontslagen zou worden als ze niet op gewicht zou blijven. Dat onthulde de diva in haar biografie die ze ter ere van haar 65e verjaardag uitbracht. Ze zou 'twee maanden de tijd krijgen om weer op haar oude gewicht te komen en anders wordt het contract ontbonden'.

Patty moest even twee keer knipperen met haar ogen toen ze deze voorwaarden las. "Ik vind het krankzinnig. Schandalig. Maar hij heeft echt vette pech, want dit onderteken ik natuurlijk niet. Wat denkt ie wel niet? (...) Hij bekijkt het maar, ik ben niet eens verder gegaan met lezen."

Lees meer over
Patty Brard