mismatch

Arjan wilde 'nee' zeggen tegen Maurice in Married at First Sight

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Married at First Sight 22-02-2022Arjan wilde 'nee' zeggen tegen Maurice in Married at First Sight
RTL

Het ene koppel van 'Married at First Sight' is op weg naar de trouwzaal, terwijl het andere stel al geniet van de huwelijksreis. Het zegt allemaal nog niets, want de experts van het programma weten uit ervaring dat een huwelijk in elke fase risico’s loopt. Bij Arjan en Maurice vindt die relatiecrisis wel héél snel plaats.

"Alles wat hij is, daar denk ik van: het klopt niet"

Nog geen 24 uur geleden zeiden Arjan en Maurice nog 'ja, ik wil' tegen elkaar. Toch genieten ze nu níét van hun huwelijksreis, zoals andere koppels doen. Als Arjan en Maurice na de huwelijksnacht afscheid van elkaar nemen om hun koffers te pakken en rust te vinden, slaat bij Arjan namelijk de twijfel toe. De situatie voelt voor hem niet goed en daarom gaat presentator Carlo Boszhard bij hem langs. Volgens de bruidegom ging het tijdens de bruiloft al niet goed met hem en snapte hij vanaf het begin al niets van de match. "Hij is een heel mooie man, maar ik had niet het gevoel dat hij míjn man is."

"We dachten nog even: misschien is het wel een paniekaanval. Dat is te begrijpen, want zo'n experiment is toch best confronterend", probeert gedragsbioloog Patrick van Veen het gedrag van Arjan te verklaren. "Maar de manier waarop hij nu reageert, echt teleurgesteld in de match, dat kan ik niet inpassen in wat we gister hebben gezien. Ergens is er iets gebeurd waar we op dit moment geen zicht op hebben. Dit is voor ons een nieuwe situatie."

We wachten allemaal smachtend tot de bom barst in Married at First Sight
Lees ook

We wachten allemaal smachtend tot de bom barst in Married at First Sight

Ook Maurice baalt van de situatie. "Natuurlijk komt het bij mij binnen", vertelt hij via de telefoon aan Carlo. Toch is het boek voor hem nog niet gesloten. "Toen ik daar gister stond, heb ik hem beloofd: in voor- en tegenspoed, wat er ook gebeurt, ik zal er altijd voor je zijn. Ik zie dit echt als iets wat in het leven kan gebeuren, alleen worden wij er heel snel mee geconfronteerd." Hij stapt dan ook gewoon in het vliegtuig richting Porto, waar de huwelijksreis naartoe gaat. "Natuurlijk is het ook wel een beetje spannend na alles wat gebeurd is, maar ik heb er zin in. Het komt goed."

Bij Arjan worden er nog geen koffers gepakt. Bij hem heersen vooral onduidelijkheid en vertwijfeling. "Alles wat hij is, daar denk ik van: het klopt niet", doet hij zijn verhaal. "Ik had ook bijna 'nee' gezegd. Ik stond daar echt van: als ik het doe, moet ik nu 'nee' zeggen." Uiteindelijk doet hij het niet, omdat Arjan dat oneerlijk vindt tegenover zijn aanstaande. "Ik zal niet zeggen dat ik acteerde, maar ik heb wel al mijn positiviteit eruit moeten halen om het tot een goed einde te brengen. (...) Ik wil niet zeggen dat ik andere verwachtingen had, maar ik had er wel een positiever, blijer gevoel bij verwacht."

Astrid en Sander zijn wél samen op huwelijksreis, op Mallorca. Daar leven ze hun droom, althans: Sanders droom. Het pasgetrouwde stel gaat namelijk 'triken'. En niet alleen de activiteit valt in de smaak... "Het gaat goed tussen ons. Je ziet wel dat het groeit", vertelt Astrid met een grote lach op haar gezicht voor de camera.

Ook de relatie van Astleigh en Rowan gaat als een speer. Ze vonden elkaar direct leuk en groeien op Sardinië steeds meer naar elkaar toe. "Ik heb zeker het gevoel dat wij bij elkaar passen en dat we ook wel enigszins in dezelfde fase zitten", deelt Astleigh, die al rupsen in zijn buik heeft. Alleen afstand kan volgens Rowan nog een klein probleem zijn, aangezien de twee niet bij elkaar om de hoek wonen. Voor Sonny en Dylan moet de huwelijksreis nog beginnen. Dat ze nu eindelijk het jawoord aan elkaar hebben gegeven, voelt voor de twee als een 'bevrijding'. Wat Sonny betreft zit het in elk geval al goed: "Het moment dat je aankwam, dacht ik meteen: het valt allemaal op z’n plek."

Tot slot maken we in de aflevering kennis met het zesde koppel: Kim en Antoine. Kim is net een jaar terug in Nederland na zo'n tien jaar op Tenerife te hebben gewoond. Hoewel ze enorm genoten heeft van het eiland, heeft ze het afgelopen jaar flink wat tegenslagen te verduren gekregen. Zo verloor ze eerst haar 'Tenerife-moeder', die de rol van haar moeder over had genomen. Niet lang daarna overleed ook haar vriend, met wie ze vier jaar samen was. "Er waren te veel herinneringen op Tenerife, dus toen ben ik terug naar Nederland gegaan en heb ik Tenerife achter me gelaten", vertelt ze. 

Kim is gekoppeld aan Antoine, die iemand zoekt die sociaal en ondernemend is. "Het zijn gewoon twee heel sociale mensen die in de juiste fase van hun leven zitten", aldus de experts.

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of kijk (alvast vooruit) bij Videoland.

Lees meer over
Carlo BoszhardMarried at First Sight