green light

Drie SAG Awards voor serie Netflix-hit Squid Game

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Drie SAG Awards voor serie Netflix-hit Squid Game
RTL

De Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' heeft zondagavond in Santa Monica drie SAG Awards gewonnen. Hoofdrolspelers Jung Ho-yeon (27) en Lee Jung-Jae (49) vielen in de prijzen, evenals het stuntteam van de serie.

Squid Game was de eerste niet-Engelstalige serie ooit die in aanmerking kwam voor een SAG Awards, de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door acteursvakbond SAG-AFTRA. Naast de drie categorieën waarin de serie won, was Squid Game ook genomineerd voor beste ensemble in een dramaserie. Die award ging echter naar de cast van Succession.

Tweede seizoen Koreaanse Netflix-hit Squid Game bevestigd
Lees ook

Tweede seizoen Koreaanse Netflix-hit Squid Game bevestigd

In de televisiecategorieën van de SAG Awards gingen de prijzen voor beste acteurs in een comedy naar Jason Sudeikis en Jean Smart voor hun werk in Ted Lasso en Hacks. De cast van Ted Lasso werd ook geëerd als beste ensemble in een comedy. SAG-AFTRA reikt alleen awards uit voor acteerprestaties en niet voor titels an sich, waardoor de beeldjes voor beste ensemble vaak worden gezien als de hoofdprijs binnen een categorie.

Bij de miniseries, waarvoor alleen de beste acteur en beste actrice worden gekozen, gingen Kate Winslet (Mare of Easttown) en Michael Keaton (Dopesick) er met de winst vandoor.

Lees meer over
Squid Game