medeleven

Connie Witteman trekt stekker uit Insta-account door oorlog Oekraïne

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPConnie Witteman trekt stekker uit Insta-account door oorlog Oekraïne
RTL

Connie Witteman (70) zal voorlopig niet meer actief zijn op het digitale platform Instagram vanwege de oorlog in Oekraïne. 'Ondanks mijn inspanning in het zoeken naar antwoorden heb ik op dit moment ff geen zin om verder met mijn insta te gaan!', schrijft Connie. Donderdag viel het Russische leger Oekraïne binnen. Sindsdien zijn meerdere Oekraïense steden aangevallen en zijn honderdduizenden Oekraïners op de vlucht geslagen.

"Beter een onrechtvaardige vrede dan een rechtvaardige oorlog"

Connie is voor zover bekend de eerste bekende Nederlander die een pauze van Instagram neemt vanwege situatie in Oekraïne. Andere bekende Nederlanders maken juist gebruik van het digitale platform om hun solidariteit met Oekraïne te tonen. Zo deelden onder anderen Claudia de Breij, Maik de Boer, Jeangu Macrooy en Victoria Koblenko de afgelopen dagen berichten over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

Connie Witteman vindt nieuwe liefde in coffeeshop-oprichter
Lees ook

Connie Witteman vindt nieuwe liefde in coffeeshop-oprichter

'Het ergste van een oorlog is dat het mensen collectief dwingt om handelingen te plegen waartegen ze ieder voor zich in opstand zouden komen', aldus Connie op haar Instagram. De 70-jarige zangeres benadrukt dat de wereldbevolking 'dit niet wil'. 'Als er onder de mensen iets bestaat dat uitgeroeid moet worden dan is het zonder twijfel de oorlog! Een oorlog spaart zelfs oude mensen en het jongste kind niet! Beter een onrechtvaardige vrede dan een rechtvaardige oorlog.' Connie hoopt haar volgers snel weer te zien en te spreken.

Connie Witteman op Instagram© Instagram @conniespower
Connie Witteman op Instagram
Lees meer over
Connie WittemanInstagramSociale Media