in actie komen

Mila Kunis en Ashton Kutcher zamelen 3 miljoen in voor Oekraïne

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesMila Kunis en Ashton Kutcher zamelen 3 miljoen in voor Oekraïne
RTL

Acteursechtpaar Ashton Kutcher (44) en Mila Kunis (38) zijn een inzamelingsactie begonnen waarmee ze 30 miljoen dollar hopen op te halen voor hulp aan Oekraïne. Het stel zal de eerste 3 miljoen die binnenkomt zelf verdubbelen.

"Ik ben nooit trotser geweest om Oekraïense te zijn dan nu"

"Ik ben in 1983 in Chernivtsi in Oekraïne geboren", vertelt Mila in een filmpje dat zij en Ashton opnamen voor de actie. "Ik ben in 1991 naar Amerika gekomen en heb mezelf altijd als trotse Amerikaan gezien. Ik hou van dit land en alles wat het gedaan heeft voor mijzelf en mijn familie. Maar ik ben nooit trotser geweest om Oekraïense te zijn dan nu."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ashton Kutcher waarschuwt volgers voor Russische media: 'Liegen'
Lees ook

Ashton Kutcher waarschuwt volgers voor Russische media: 'Liegen'

Ashton vervolgt: "We zijn allemaal getuige van de moed van de mensen in het land waarin zij is geboren, maar we zien ook allemaal wat de mensen die voor hun veiligheid hebben gekozen nu nodig hebben." Het stel legt vervolgens uit dat het geld dat zij inzamelen gaat naar Flexport, een organisatie die vluchtelingen bijstaat met hulp en goederen in Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Moldavië en naar Airbnb, dat gratis tijdelijke huisvesting biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Door een grote donatie van techinvesteerder Ron Conway, die 2,5 miljoen dollar aan de actie schonk, was de inzameling op GoFundMe.org een paar uur na de lancering donderdagnacht al hard op weg naar de eerste 3 miljoen dollar.

Ook in Nederland komt Giro555 maandag in actie. Meer daarover in onderstaande video:

Lees meer over
Mila KunisAshton KutcherOorlog in Oekraïne