give Peace A Chance

Vredeslied John Lennon klinkt in heel Europa voor Oekraïne

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Vredeslied John Lennon klinkt in heel Europa voor Oekraïne
RTL

Meer dan honderd radiozenders in Europa hebben vrijdagochtend gelijktijdig het nummer 'Give Peace A Chance' van John Lennon gedraaid. De zenders deden dat als boodschap van hoop voor de mensen in Oekraïne.

"Met dit initiatief laten we door heel Europa muziek spreken: give peace a chance"

In Nederland draaiden zenders als NPO Radio 2, NPO Radio 4 en NPO 3FM het nummer uit 1969. Ook in landen als België, Duitsland en Bulgarije werd het vredeslied aangezet. Oekraïne was zelf ook een van de 25 landen waar het nummer te horen was.

Mila Kunis en Ashton Kutcher zamelen 3 miljoen in voor Oekraïne
Lees ook

Mila Kunis en Ashton Kutcher zamelen 3 miljoen in voor Oekraïne

De oproep om 'Give Peace A Chance' vrijdag in heel Europa te draaien kwam van RadioEINS uit Duitsland. Maandag hadden de radiozenders van Talpa al hetzelfde idee. Op eigen initiatief werd het liedje gelijktijdig gestart op 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Een woordvoerder van Talpa laat weten het 'hartverwarmend' te vinden dat ook andere radiozenders dit nu hebben gedaan. "Muziek troost, biedt steun en verbindt. Met dit initiatief laten we door heel Europa muziek spreken: give peace a chance."

In 2020 was ook in heel Europa op hetzelfde moment een nummer op de radio te horen. Toen draaiden 180 zenders in ruim dertig landen, op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn, het nummer 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers. Die actie was bedoeld om medewerkers in vitale beroepen tijdens de coronapandemie een hart onder de riem te steken.

Lees meer over
John LennonOorlog in Oekraïne