foutje, bedankt

Britse media hebben excuses aangeboden aan prins William

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Britse media hebben excuses aangeboden aan prins William
RTL

Verslaggevers van Britse media als de 'Daily Express’ en 'ITV' hebben hun excuses aangeboden voor het verkeerd citeren van prins William (39). In artikelen van woensdag tekenden zij op dat William over de oorlog in Oekraïne zei dat 'Britten meer gewend zijn aan conflict in Afrika en Azië. Het is vreemd om dit in Europa te zien'. Die uitspraak zorgde voor ophef online omdat twitteraars vonden dat de prins daarmee zei dat oorlog in andere werelddelen dus heel normaal is. Die vergelijking bleek William echter niet te hebben gemaakt, zeggen de verslaggevers nu.

"In alle chaos werd een opmerking van hem verkeerd gehoord en ontstond een storm op sociale media"

De prins zei wel dat oorlog in Europa 'vreemd is om te zien', maar daar liet hij het bij. "In alle chaos werd een opmerking van hem verkeerd gehoord en ontstond een storm op sociale media. Excuses voor de verslaggeving", zegt Richard Palmer van de Daily Express. Verslaggevers van 'ITV' en 'Daily Mail' delen een fragment van het bezoek om aan te tonen dat William aanvankelijk verkeerd is geciteerd.

Hit van Tina Turner doet prins William aan moeder Diana denken
Lees ook

Hit van Tina Turner doet prins William aan moeder Diana denken

De prins deed de uitspraken tijdens een bezoek aan het Ukrainian Cultural Centre in Londen. William ging daar samen met zijn vrouw Catherine naartoe.

Lees meer over
Prins William