Tikkende klok

Andrea ziet laatste wens in vervulling gaan in Uitstel van Executie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandAndrea ziet laatste wens in vervulling gaan in Uitstel van Executie
RTL

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Uitstel van Executie' staat vanavond het verhaal van Andrea (53) centraal. Andrea is ongeneeslijk ziek en gaat fysiek razendsnel achteruit. Haar huis begint steeds meer een obstakel te worden en daarnaast kan ze haar hypotheek niet meer betalen, omdat ze haar baan is verloren. Martijn Krabbé en zijn team zetten alles op alles om haar woning te verkopen én een nieuwe geschikte woning voor haar te vinden.

"Dat ik dit nog een keer mag meemaken is onvoorstelbaar"

Andrea kocht haar huidige woning een tijd geleden met haar ex. Als de twee na een problematische relatie uit elkaar gaan, blijft zij in het huis wonen. Andrea probeert een nieuwe start te maken, maar wordt al snel met verschrikkelijk nieuws geconfronteerd: ze blijkt borstkanker te hebben. Andrea ondergaat chemotherapie en wordt een jaar later schoon verklaard. Op dat moment lijkt het geluk haar weer een beetje toe te lachen, want ze loopt haar nieuwe liefde tegen het lijf, genaamd Dirk. Hoewel hij in Duitsland woont doen de twee hun best om elkaar elk weekend te zien. 

Martijn Krabbé keert terug bij RTL 4 met nieuw seizoen Uitstel Van Executie
Lees ook

Martijn Krabbé keert terug bij RTL 4 met nieuw seizoen Uitstel Van Executie

Twee jaar later krijgt ze opnieuw een grote klap te verwerken: ze blijkt zowel maag- als botkanker te hebben en krijgt te horen dat ze niet meer beter zal worden. Vanaf dat moment probeert Andrea zoveel mogelijk van het leven te genieten en positief te blijven. Helaas wil haar huidige thuissituatie daar niet echt bij helpen: omdat ze niet meer kan werken, kan ze namelijk niet meer de hypotheek opbrengen voor haar huidige woning. Daarnaast is haar woning ook eigenlijk niet meer geschikt om in te wonen, vanwege haar verslechterde gezondheidstoestand. "Het huis wordt straks onbetaalbaar, maar fysiek wordt het nog en grotere uitdaging vanwege de trappen. Ik ben doodmoe als ik boven aankom, mijn energie is helemaal weg."

Andrea hoopt dat Martijn, makelaar Alex van Keulen, bouwkundige Duncan Abrahams en professioneel budgetcoach Eef van Opdorp samen tot een oplossing kunnen komen. Al is dat niet zozeer voor haarzelf: ze wil vooral haar familie en vrienden ontlasten. "Ik vind het moeilijk om hulp te vragen, want ik wil toch zo lang mogelijk onafhankelijk blijven", zo vertelt ze aan Martijn. Andrea blijkt een goede te hebben aan het team, want zij weten als snel het ene na het andere probleem voor haar uit de weg te ruimen. Zo weten ze al vrij snel een nieuwe woning voor haar te vinden én wordt haar huidige woning voor een mooie prijs verkocht. En alsof dat nog niet genoeg is, laten ze ook nog één van haar grootste wensen in vervulling gaan. Ze geven haar namelijk een reis naar IJsland cadeau, zodat ze daar walvissen kan gaan spotten.

Hoewel haar gezondheid snel achteruit gaat, is ze toch nog in staat om deze reis samen met haar vriend Dirk te maken. De twee worden de eerste avond op het Noorderlicht getrakteerd én zien de dag erna walvissen. "Het geluk moet een keer met me zijn", zo constateert Andrea. "Dat ik dit nog een keer mag meemaken is onvoorstelbaar."

Eenmaal thuis staat haar ook nog een grote verrassing te wachten, want haar nieuwe woning is volledig ingericht met nieuwe spullen en meubels, dankzij stylist Zoë. Andrea kan haar ogen dan ook niet geloven als ze haar nieuwe stekje voor het eerst te zien krijgt. "Wát fantastisch. Het is precies zoals ik het gewild heb." Aan het einde van de aflevering heeft Andrea nog maar één wens en dat is dat ze zo lang mogelijk van haar nieuwe plekje mag genieten, iets waar ze samen met Martijn op proost.

Lees meer over
Martijn Krabbé