Verdrietig

Concert Foo Fighters geannuleerd na dood van drummer

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Concert Foo Fighters geannuleerd na dood van drummer
RTL

De Foo Fighters hebben zoals verwacht hun concert op zondag in São Paulo afgezegd na het overlijden van drummer Taylor Hawkins (50). De organisatie van het Festival Estéreo Picnic in Bogota in Colombia, waar de Amerikaanse band vrijdag zou optreden, laat weten dat de 'rest van van hun Zuid-Amerikaanse tour' is afgezegd. De show op zondag, tijdens de Braziliaanse editie van het festival Lollapalooza, zou het laatste optreden zijn van die tournee.

Festivalgangers in Bogota kregen vrijdagavond kort voor het optreden van de Foo Fighters te horen dat het concert niet doorging. Toen even later werd bekendgemaakt dat Taylors dood de oorzaak was werd er luid voor de muzikant geapplaudisseerd, is te zien op filmpjes die op sociale media rondgaan. Op het podium werden door de organisatoren kaarsen neergezet.

Eerbetoon aan overleden Bob Saget in juni te zien bij Netflix
Lees ook

Eerbetoon aan overleden Bob Saget in juni te zien bij Netflix

Het eerstvolgende optreden van de Foo Fighters zou volgend weekend zijn tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, maar het is aannemelijk dat ook dat wordt afgeblazen. De tour van de band wordt volgens het schema op 29 april hervat in de Verenigde Staten. Er zijn nog geen mededelingen gedaan over de resterende data en toekomst van de band.

De band maakte zaterdagochtend, Nederlandse tijd, bekend dat Taylor op 50-jarige leeftijd is overleden. De drummer werd aangetroffen in een hotelkamer. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Taylor voegde zich in 1997, twee jaar na de oprichting, bij de band van frontman Dave Grohl.

Lees meer over
Foo Fighters