Will je de zaal verlaten?

Oscarproducent: politie stond klaar om Will Smith te arresteren

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Oscarproducent: politie stond klaar om Will Smith te arresteren
RTL

Agenten van het politiekorps van Los Angeles waren zondag tijdens de Oscarceremonie bereid Will Smith (53) uit de zaal te verwijderen en aan te houden. Dat vertelt de producent van de ceremonie, Will Packer (47), vrijdag in een interview bij 'Good Morning America'.

"Hij zei nee"

In een clipje dat donderdag van het programma werd vrijgegeven vertelt de producent dat de agenten in gesprek gingen met Chris Rock, die op het podium van de Oscaruitreiking geslagen werd door Will. Ze lieten Rock weten dat als hij aangifte wilde doen, zij Will meteen zouden arresteren. De komiek wilde daar volgens de producent echter niets van weten.

Chris Rock moet Oscar-klap Will Smith verwerken: 'Ga er een keer over praten'
Lees ook

Chris Rock moet Oscar-klap Will Smith verwerken: 'Ga er een keer over praten'

Hij was bij het gesprek en zegt dat hij er bij Chris op aandrong dat die de politie in ieder geval liet uitleggen wat zijn opties waren. "Daarna vroegen de agenten: 'wilt u dat we actie ondernemen?' en hij zei: 'Nee'."

Will Packer, die door Oscar-organisatie de Academy was ingehuurd om de awardshow te produceren, vertelt in het interview ook dat hijzelf zondagavond niet met Will heeft gesproken. De Academy kondigde woensdag aan dat de organisatie een disciplinaire procedure is gestart naar aanleiding van het incident. Will hangt daarbij een schorsing of zelfs verwijdering uit de prestigieuze organisatie boven het hoofd.

Will bood een paar dagen na het incident zijn excuses aan, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat hij dit ook daadwerkelijk meent.

Lees meer over
Will SmithChris Rock