The voice of Angela

Angela Groothuizen over Voice-schandaal: 'Hele gezinnen vallen uit elkaar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAngela Groothuizen over Voice-schandaal: 'Hele gezinnen vallen uit elkaar'
RTL

Angela Groothuizen (62) is blij dat Tim Hofman het 'Voice'-schandaal naar buiten heeft gebracht, vertelt ze in een interview met 'VROUW'. Tegelijkertijd leeft ze mee met de vrouwen die ongewild betrokken zijn geraakt bij de schandalen.

"Kijk maar eens wat Linda de Mol over zich heen krijgt"

Angela was sinds 2018 één van de juryleden en coaches van The Voice Senior en trad daarnaast ook weleens op als gastcoach in The voice of Holland. Zij heeft verschillende mannen die worden beschuldigd van misdragingen en verkrachting dan ook van dichtbij meegemaakt. "Wat ik heftig vind, is dat het om mannen gaat die ik heel goed ken en op wie ik dol ben. Mannen die voor hun hele leven worden beschadigd. Hele gezinnen die uit elkaar vallen. En dat is erg, maar wel nodig."

Angela Groothuizen hoopt op cultuuromslag na The Voice-ophef
Lees ook

Angela Groothuizen hoopt op cultuuromslag na The Voice-ophef

Daarnaast voelt ze ook sympathie voor de vrouwen die ongewild betrokken zijn geraakt bij de schandalen, onder wie Linda de Mol. "Wat ik ook heel erg vind, is dat er dus vrouwen zijn die andere vrouwen de schuld geven. Kijk maar eens wat Linda de Mol over zich heen krijgt. Die vrouw is haar grote liefde kwijt en haar kinderen hun stiefvader. Die gaat door een heel diep dal en dat zij zo hard wordt aangepakt, dat raakt me echt."

Waar het nieuws eerder nog gedomineerd werd door het Voice-schandaal, is het de laatste tijd opvallend rustig. Dit heeft alles te maken met het onderzoek, dat aardig wat tijd in beslag kan nemen. 

VROUW Magazine scoor je morgen bij De Telegraaf.

Lees meer over
Angela GroothuizenThe Voice SeniorThe Voice Of Holland