kleine kans

Lil Kleine heeft een contactverbod met Jaimie Vaes

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLil Kleine heeft een contactverbod met Jaimie Vaes
RTL

Lil Kleine (27) mag momenteel geen contact opnemen met zijn ex-verloofde Jaimie Vaes (32). Het contactverbod is een voorwaarde die is gesteld nadat de rechtbank enkele weken geleden besloot dat de rapper de inhoudelijke behandeling van de mishandelingszaak waarin hij wordt verdacht in vrijheid mag afwachten. Dat bevestigt zijn advocaat Nienke Hoogervorst aan het 'ANP' na berichtgeving van 'Shownieuws'.

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, liet afgelopen donderdag sinds lange tijd weer van zich horen via Instagram. Hij plaatste daarop een video waarin hij zijn excuses maakt voor zijn gedrag van de afgelopen tijd. "Ik zie dat ik mijzelf niet ben geweest, dat ik verkeerd heb gehandeld en dat ik veel mensen heb pijn gedaan en gekwetst. En dat had nooit mogen gebeuren", zei hij onder meer.

Management Lil Kleine twijfelt nog steeds over samenwerking
Lees ook

Management Lil Kleine twijfelt nog steeds over samenwerking

Dat hij zich in de video niet rechtstreeks richt tot Jaimie, het vermeende slachtoffer van de mishandeling waarvoor hij in februari werd opgepakt, heeft mogelijk te maken met het contactverbod, zo suggereerde strafrechtadvocaat Natascha Harlequin zaterdagavond in Shownieuws. Contact via sociale media geldt dan als indirect contact en mag dan niet, stelde zij.

De rapper werd in februari opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Na drie nachten in de cel kwam hij aanvankelijk vrij, maar nadat het Openbaar Ministerie daartegen in hoger beroep ging, oordeelde de rechter dat hij toch weer terug de gevangenis in moest. Half maart kwam hij na veertien dagen weer vrij. In afwachting van het vervolg van de zaak, zit hij momenteel in Thailand waar hij naar eigen zeggen 'professionele hulp' zoekt.

Lees meer over
Lil KleineJaimie Vaes