Zo zijn we niet getrouwd

Mogen kandidaten van MAFS 'nee' zeggen bij het altaar?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Married at First SightMogen kandidaten van MAFS 'nee' zeggen bij het altaar?
RTL

Veel kijkers van 'Married at First Sight' vragen zich af of 'nee' zeggen een optie is volgens de contracten van RTL. Mogen de deelnemers de handdoek al in de ring gooien voor het altaar? Nu is er het verlossende antwoord.

"Je moet wel een goede reden hebben. Zeker omdat dit avontuur juist draait om de wetenschap een kans te geven"

De Telegraaf deed navraag bij de producent van MAFS. De uitkomst? Of het nu gaat om het trouwen of het samenwonen: deelnemers mogen zeker weigeren. Het contract blijkt allesbehalve streng te zijn. De producent laat weten dat 'de kandidaten op elk moment de handdoek in de ring mogen gooien en mogen stoppen met het experiment. Er is contractueel vastgelegd dat je nee mag zeggen'.

'Kijkers Married at First Sight zullen versteld staan van ontknoping'
Lees ook

'Kijkers Married at First Sight zullen versteld staan van ontknoping'

Dat betekent dus dat Arjan niet hóefde te trouwen met Maurice. Nu koos hij ervoor om Maurice vrij snel daarna af te wijzen. Ze zeiden 'ja, ik wil' tegen elkaar, maar van een huwelijksreis kwam niets. Na de huwelijksnacht sloeg bij Arjan namelijk meteen de twijfel toe.

De producent van het programma voegt in het onderzoek van De Telegraaf wel toe dat de deelnemers niet zomaar de zoektocht naar liefde mogen opgeven. "Je moet wel een goede reden hebben. Zeker omdat dit avontuur juist draait om de wetenschap een kans te geven." De producent benadrukt dat wanneer deelnemers aan het programma beginnen, ze weten dat het een experiment is. "Het idee is dat je het vijf weken de tijd geeft om te kijken of de liefde kan opbloeien."

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Lees meer over
Married at First Sight