divorce at first sight

Arjan wijst Maurice af in Married at First Sight: 'Zo ga je niet met mensen om'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Married at First SightArjan wijst Maurice af in Married at First Sight: 'Zo ga je niet met mensen om'
RTL

Nooit eerder ging een kandidaat alleen op huwelijksreis in 'Married at First Sight', maar voor Maurice is dat helaas de harde realiteit. Terwijl hij in Porto op zijn echtgenoot wacht, bezint Arjan zich op de volgende stap. Want de grote vraag is nog steeds: hoe nu verder? Let op: dit artikel bevat spoilers over de laatste 'MAFS'-aflevering.

"Ik weet gewoon dat Maurice niet mijn liefdespartner is"

Terwijl Maurice in Portugal nog stille hoop heeft, is voor Arjan het experiment al afgesloten. "Ik heb nooit gedacht dat dit de uitkomst zou kunnen zijn", doet Arjan zijn verhaal voor de camera. Wat de bloemist vooral dwarszit is dat hij niet snapt waarom hij met Maurice is gematcht. Voor hem voelt zijn kersverse echtgenoot meer als een broer, en hij ziet zichzelf niet met 'een familielid in bed liggen en daar intiem mee zijn', een waarde die hij wel belangrijk vindt. "Ik weet gewoon - al zet je er een miljoen op, ik weet gewoon dat Maurice niet mijn liefdespartner is."

Babynieuws: Married at First Sight-koppel verwacht een tweeling
Lees ook

Babynieuws: Married at First Sight-koppel verwacht een tweeling

In Porto wordt Maurice geconfronteerd met de keuze van Arjan door middel van een brief, die meer duidelijkheid moet geven maar voor Maurice eigenlijk geen antwoorden bevat. Voor Arjan zit een relatie er niet in en hij heeft ook geen behoefte dit verder te onderzoeken. Wel staat hij open voor vriendschap, al weet Maurice niet of hij dat kan. Hij moet het eerst een plekje geven. "Ik vind het ontzettend jammer dat 'ie er niet is", vertelt hij. Nog niet eens op relationeel gebeid, dat zag hij zelf ook niet meer zitten. Maar het gesprek waar Arjan het over heeft in zijn brief, daar heeft Maurice 'sterk behoefte' aan.

"Ik ben echt heel teleurgesteld nu, het doet pijn. Ik vind het zo jammer dat je niet een vliegtuig instapt en hier zit, desnoods afspraken maakt om elkaar alleen bij het ontbijt te zien of te gaan lunchen in de stad. We hadden het zoveel vorm kunnen geven... Dat je dit zo op deze manier afsluit vind ik lastig en voelt voor mij als een zwaktebod, om het zo via een brief te doen", laat Maurice zich ontvallen.

Als Maurice even later met zijn goede vriendin belt, wordt wederom duidelijk dat de brief van zijn voormalig echtgenoot er flink inhakt. Ook vindt hij de keuze van Arjan niet respectvol tegenover zijn familie. "Het hele experiment is gewoon geflopt, daar kunnen we duidelijk over zijn. Maar je blijft wel mens. Het is wel zo dat ongeacht wie het is, je buurman, een vriend, een kennis of nu je man: ik vind, zo ga je niet met mensen om. (…) Mijn ouders hebben zich echt over hobbels moeten zetten om hier te komen. Die mensen zetten zich voor 200 procent in met de juiste intentie en dan flikt hij godverdomme dit."

"Ik kom er wel", vervolgt hij vastbesloten. "Maar dat het me ook overkomen is met mijn ouders en mijn familie, dat vind ik echt heel erg. Ik heb ze moeten overtuigen om dit te doen, die lieve mensen doen dit allemaal voor mij en dan krijg je dit over je heen. Ik gun het ze zo niet. Zij zaten er wel en degene die mij dit aandoet, in mijn optiek, daar heb ik geen familie van gezien. Dus dat is heel dubbel."

De keuze van Arjan is een bom die middenin het experiment afgaat en ook de experts zoeken naar een verklaring. Volgens hen waren Arjan en Maurice namelijk een 'fantastische match'. "We hebben geen enkel signaal kunnen oppikken waarin we zagen dat dit had kunnen gebeuren", aldus gedragsbioloog Patrick van Veen. "Wat er op dit moment ook gebeurt is niet alleen maar dat je denkt: ik ben teleurgesteld in een partner, je geeft ook het experiment op. En juist daar was een heel hoog commitment van beiden."

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of kijk (alvast vooruit) bij Videoland.

Lees meer over
Married at First Sight