erbij in gedachten

Queen Elizabeth grote afwezige tijdens paasdienst

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesQueen Elizabeth grote afwezige tijdens paasdienst
RTL

Pasen gaat er voor de Britten een beetje anders uitzien dit jaar. Queen Elizabeth (95) heeft laten weten niet aanwezig te zijn tijdens de Royal Maundy Service, de paastraditie van de koninklijke familie. Prins Charles (73) en Camilla Parker-Bowles (74) zullen haar plaats innemen.

"Het betreurt haar dat ze er niet bij kan zijn"

Prins Charles en Camilla namen dit jaar het voortouw tijdens de Royal Maundy Service in St. George's Chapel. Het is de eerste keer dat zij dat doen, meestal is het Queen Elizabeth die op de voorgrond treedt. Tijdens de paastraditie, die drie dagen voor Pasen start, wordt het laatste avondmaal van Jezus Christus gevierd. 

Braziliaanse krant meldt per ongeluk dood Queen Elizabeth op 'XX-jarige leeftijd'
Lees ook

Braziliaanse krant meldt per ongeluk dood Queen Elizabeth op 'XX-jarige leeftijd'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Gedurende de viering worden er speciale munten uitgedeeld aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan hun gemeenschap. Dit jaar kregen 192 mensen zo'n munt. Het aantal ontvangers is gebaseerd op Elizabeths leeftijd. Voor ieder jaar krijgt één man en één vrouw een munt. In dit geval wordt er uitgegaan van 96 jaar, omdat de Queen later deze maand jarig is. 

"Het betreurt haar dat ze er niet bij kan zijn", laat een koninklijke bron weten aan People. Bovendien zou de Queen willen voorkomen dat er 'misverstanden' ontstaan en al helemaal niet dat 'de dag wordt overschaduwd' door haar afwezigheid. 

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIKoning CharlesCamilla Parker BowlesBritse koningshuisPasen