'Technisch probleem'

Braziliaanse krant meldt per ongeluk dood Queen Elizabeth op 'XX-jarige leeftijd'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPBraziliaanse krant meldt per ongeluk dood Queen Elizabeth op 'XX-jarige leeftijd'
RTL

Een Braziliaanse krant heeft het op sociale media zwaar te verduren na een pijnlijke blunder. Door een 'technisch probleem' verscheen online een artikel over de dood van de Britse Queen Elizabeth. Zij zou op 'XX-jarige leeftijd' zijn overleden aan 'XXXX'. Dat klopte niet. "De nachtmerrie van ieder nieuwsmedium", schrijft de hoofdredacteur van een Braziliaans persbureau.

De dood van de Britse koningin werd aangekondigd door de vooraanstaande Braziliaanse krant Folha de São Paulo, meldt The Guardian.

In het foutieve artikel meldt Folha dat 'Elizabeth de geschiedenis ingaat als de langst regerende Britse soeverein'. De krant publiceerde het 1300 woorden tellende eerbetoon over de nog springlevende koningin gisteren.

Voorbereid verhaal

Folha verwijderde het overlijdensbericht niet lang na publicatie, maar toen hadden duizenden Zuid-Amerikanen het al gelezen.

"Het is normaal in de journalistiek om verhalen voor te bereiden over mogelijke situaties, zoals de dood van wereldleiders of beroemdheden", schrijft de krant in een reactie. "Wij betreuren deze fout."

Queen Elizabeth deelt mening over symptomen coronabesmetting
Lees ook

Queen Elizabeth deelt mening over symptomen coronabesmetting

Op sociale media krijgt de krant het zwaar te verduren. "God, red de Folha", schrijft een Twitteraar. "Hoe schattig dat de krant niet wil onthullen hoe oud de koningin was toen ze stierf", schrijft een ander, refererend aan de 'XX-jarige leeftijd'. 

'Oeps...'

De hoofdredacteur van de Braziliaanse tak van persbureau AP noemt 'het per ongeluk publiceren van iemands overlijdensbericht de nachtmerrie van ieder nieuwsmedium'. "En dan ook nog dat van Queen Elizabeth? Oeps…", schrijft de hoofdredacteur. 

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIMediaBraziliëGroot-Brittannië