'Canceled'

Rapper Fresku maakt wereldpremière mee met filmdebuut in New York

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPRapper Fresku maakt wereldpremière mee met filmdebuut in New York
RTL

De korte film 'Canceled', waarin rapper Fresku (35) zijn eerste filmhoofdrol speelt, beleeft in juni de wereldpremière op het prestigieuze Tribeca Film Festival in New York. Dat heeft producent Keplerfilm dinsdag bekendgemaakt.

Canceled draait in de kortefilmcompetitie. In de film speelt hij een rapper die genadeloos wordt gecanceld na een provocatieve uitspraak op zijn laatste track. Als iedereen hem laat vallen als een baksteen, vlucht hij met zijn manager (Werner Kolf) naar een villa in de Belgische Ardennen.

Douwe Bob maakt zijn filmdebuut
Lees ook

Douwe Bob maakt zijn filmdebuut

Canceled is de eerste korte fictiefilm van regisseur Teemong. Hij is de meest gevraagde videomaker van de Nederlandse hiphopscene en is vooral bekend als clipregisseur en muziekproducer. Hij maakt onder meer muziek en films voor Fresku, Pietju Bell, Winne en Killer Kamal.

Het is de bedoeling dat Canceled in 2022 te zien zal zijn op een groot streamingplatform. Canceled is niet de enige Nederlandse productie op Tribeca dit jaar. Ook de speelfilm Pink Moon van debuterend regisseur Floor van der Meulen beleeft in juni zijn wereldpremière op Tribeca. De hoofdrollen in de tragikomedie worden gespeeld door Dirty Lines-ster Julia Akkermans en Johan Leysen.

Lees meer over
FilmFilmfestivals