Als twee druppels water

Koningin Elizabeth op verjaardag verrast met eigen barbiepop

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKoningin Elizabeth op verjaardag verrast met eigen barbiepop
RTL

Koningin Elizabeth vierde donderdag haar 96ste verjaardag en kreeg op die dag een wel heel bijzonder cadeau. Poppenmaker Mattel liet namelijk een barbiepop maken die exact op haar lijkt: de pop draagt een prachtige ivoorkleurige jurk met blauw lint en de tiara die Elizabeth op haar huwelijksdag droeg.

Koningin Elizabeth heeft natuurlijk alles al wat ze maar kan wensen, dus het verzinnen van een origineel verjaardagscadeau is niet zo makkelijk. Wij vermoeden dat Mattel toch wel aardig raak heeft geschoten, want hoeveel mensen kunnen nu zeggen dat ze een barbiepop van zichzelf hebben?

Britse koningin Elizabeth viert 96ste verjaardag met haar pony's
Lees ook

Britse koningin Elizabeth viert 96ste verjaardag met haar pony's

De pop is gemaakt ter ere van het zeventigjarige regeringsjubileum, dat de Britten dit jaar in juni vieren. De barbie, die dus op de verjaardag van Elizabeth werd gelanceerd, is onderdeel van de zogeheten 'tribute'-collectie van Mattel. Met deze collectie wil het bedrijf een eerbetoon brengen aan 'visionaire individuen die een buitengewone impact en nalatenschap hebben'. Ook onder meer actrice Lucille Ball kreeg haar eigen tribute-barbiepop.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voor Elizabeth zal het ongetwijfeld moeilijk zijn geweest dat ze dit jaar haar verjaardag zonder haar man moest vieren, prins Philip. Hij overleed vorig jaar in april. Onlangs werd er nog een herdenkingsdienst voor hem gehouden:

Lees meer over
Koningin Elizabeth II