Oh, toch wel?

Yvonne Coldeweijer begrijpt kritiek na delen van gijzelingsbeelden

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Yvonne Coldeweijer begrijpt kritiek na delen van gijzelingsbeelden
RTL

Yvonne Coldeweijer (35) heeft er spijt van dat ze in februari beelden heeft gedeeld van de gijzeling bij de Apple Store in Amsterdam. De roddelvlogger zegt in POM, de podcast van Alexander Klöpping (35) en Ernst-Jan Pfauth (36), dat ze begrijpt dat ze daar kritiek op heeft gekregen.

"Ik begrijp helemaal dat ik daarvoor op de blaren heb moeten zitten"

Yvonne deelde op haar juicekanaal Life of Yvonne onder meer een video waarop te zien was waar de gijzelaars zich in de winkel schuilhielden. Op verzoek van de politie, omwille van de veiligheid van deze mensen, verwijderde ze de beelden later. Ze kreeg veel negatieve reacties op haar 'verslaggeving' van de gijzeling.

Gesnapte Yvonne Coldeweijer 'bijna opgelucht'
Lees ook

Gesnapte Yvonne Coldeweijer 'bijna opgelucht'

"Ik heb gepost op het moment dat de mensen, de werknemers daar veilig waren omdat ze in een ruimte zaten waar niemand bij kon. En het tegengeluid was: hallo, je brengt die mensen in gevaar, want nu weet de gijzelnemer waar ze zitten", reageert de vlogger in de podcast. Dat argument begreep Yvonne niet. "Ik dacht: tuurlijk zit 'ie niet te scrollen op Life of Yvonne. Serieus mensen, denk je dat 'ie nu tijd heeft om op Insta te scrollen?"

De vlogger denkt dat ze niet doorhad wat er nog meer met de beelden had kunnen gebeuren. "Een vriend van hem die misschien weet wat hij aan het doen is, kan een screenshot maken en het whatsappen."

Yvonne wilde haar volgers geruststellen dat de gegijzelde mensen 'veilig' waren. "Maar ik begrijp helemaal dat ik daarvoor op de blaren heb moeten zitten, ja."

Lees meer over
Yvonne Coldeweijer