Misstanden TVOH

Ali B binnenkort 'eindelijk' gehoord door zedenpolitie na Voice-rel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAli B binnenkort 'eindelijk' gehoord door zedenpolitie na Voice-rel
RTL

Ali B (40) wordt binnenkort gehoord door de zedenpolitie. Dat vertelde zijn advocaat Bart Swiers zondagavond aan tafel bij 'Humberto'. Volgens Swiers wordt de rapper eind mei of begin juni 'eindelijk' gehoord.

"Dat heeft veel te lang geduurd"

Het is al ruim drie maanden stil rondom Ali B, sinds hij in het online programma BOOS beschuldigd is van ernstig seksueel overschrijdend gedrag. Er liggen twee aangiftes van verkrachting tegen de artiest. Swiers noemt dat 'een kansloze zaak'.

Ali B ontkent 'beschuldigingen' Ellen ten Damme: 'Onschuldige flirt'
Lees ook

Ali B ontkent 'beschuldigingen' Ellen ten Damme: 'Onschuldige flirt'

Na maanden wordt Ali op korte termijn verwacht bij de zedenpolitie. "Ali wordt eindelijk gehoord binnenkort. Dat heeft veel te lang geduurd, maar dat komt denk ik door een gebrek aan capaciteit bij de zedenpolitie. Maar goed, het gaat gebeuren. Pas daarna zal het OM een beslissing nemen", aldus Swiers aan tafel bij Humberto Tan.

Ali's advocaat denkt niet dat het Openbaar Ministerie een zaak gaat beginnen. "Ik denk dat het een heel zwakke zaak is. Ik hoop heel erg dat het OM de rug recht houdt en puur op basis van bewijs gaat kijken: is dit een haalbare zaak? Ik denk het niet. Of gaat dan de media-aandacht een rol spelen om hem toch te dagvaarden? Dat is waar Ali heel erg bang voor is."

Afgelopen week kwam er nog meer naar boven. Ellen ten Damme deed in De Geknipte Gast namelijk een opvallende onthulling. De zangeres vertelde dat ze een aantal jaar geleden het slachtoffer is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De advocaat van Ali B reageert er in de video hieronder op.

Lees meer over
Ali BThe Voice Of HollandSeksueel grensoverschrijdend gedrag