Open boek

Johan Derksen weigert excuses aan te bieden: 'Jeugdzonde'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohan Derksen weigert excuses aan te bieden: 'Jeugdzonde'
RTL

Johan Derksen (73) is niet van plan om zijn excuses aan te bieden voor de uitspraken die hij heeft gedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag met een kaars. Tegen het AD zegt de bekende voetbalanalist woensdagmiddag dat hij zijn woorden dan ook niet terug zal nemen.

"Daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld"

"Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", zegt Johan Derksen in een reactie op de ophef die er na zijn uitspraken in Vandaag Inside van dinsdagavond is ontstaan.

Johan Derksen bekent op tv vrouw misbruikt te hebben met kaars
Lees ook

Johan Derksen bekent op tv vrouw misbruikt te hebben met kaars

In het SBS6-programma onthulde Johan dat hij in een ver verleden en na een met drank overgoten stapavondje een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars heeft gepenetreerd en daarna is vertrokken. "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen", zei hij. "Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei de analist ook. In de studio werd smakelijk gelachen om het verhaal.

Talpa Network, de eigenaar van SBS6, liet woensdag in een reactie weten 'erg geschrokken' te zijn van de uitlatingen en met Johan in gesprek te willen gaan.

Lees meer over
Johan Derksen