Heftig

Doctor Strange-actrice in gevangenis na seksueel misbruiken van vrouw

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Doctor Strange-actrice in gevangenis na seksueel misbruiken van vrouw
RTL

Zara Phythian (37), die naast Benedict Cumberbatch (45) in 'Doctor Strange' speelt, moet voor langere tijd de gevangenis in. De actrice en haar man Victor Marke (59) hebben drie jaar lang maandelijks een tienermeisje misbruikt. Om te voorkomen dat het meisje haar mond zou opentrekken, bedreigde het koppel haar. Victor Marke zou ook een ander meisje hebben misbruikt.

"Ze deden net alsof ze mij ermee hielpen"

Het misbruik kwam aan het licht toen het slachtoffer, die inmiddels een volwassen vrouw is, moeder werd en besloot haar mond open te trekken.

Het misbruik begon toen het slachtoffer 13 jaar oud was.

Fans moeten nóg langer wachten op het vervolg op Doctor Strange
Lees ook

Fans moeten nóg langer wachten op het vervolg op Doctor Strange

Zara zou het tienermeisje destijds regelmatig dronken hebben gevoerd met rum en haar op regelmatige basis hebben misbruikt. Victor zou rond de twintig keer seks met het meisje hebben gehad. Toen het slachtoffer aangaf dat ze het stel niet langer wilde zien, zou Zara haar hebben verteld dat ze niet meer welkom was en dat ze al haar spullen zouden verbranden.

Volgens de vrouw ging het misbruik tot haar 18de door en vroeg Victor haar ook om video’s te maken van hem en Zara samen. "Ik wist dat het verkeerd was, maar ik wist niet hoe ik uit de situatie moest komen of hoe ik er iets van kon zeggen. Ik deed maar gewoon wat ze me vroegen. Ze deden net alsof ze mij ermee hielpen."

Het misbruik vond plaats vanaf 2005 tot 2008. Zara was rond de 20 à 21 jaar toen ze met het misbruiken van het meisje begon, terwijl haar man ongeveer 42 à 43 was.

Zara en Victor hebben alle beschuldigingen ontkend, maar zijn toch schuldig bevonden door de rechter. Zara heeft een celstraf van acht jaar opgelegd gekregen. Victor is ook schuldig bevonden aan het misbruiken van een ander slachtoffer, zij was destijds 15 jaar oud. Hij heeft een celstraf van veertien jaar opgelegd gekregen.

Lees meer over
Benedict Cumberbatch