knopen doorgehakt

Prinses Amalia is eruit: ze gaat in Amsterdam studeren en wonen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Amalia is eruit: ze gaat in Amsterdam studeren en wonen
RTL

Het hoge woord is eruit. Prinses Amalia (18) is ingeloot voor een studie en heeft haar definitieve keuze gemaakt: ze gaat Politics, Psychology, Law and Economics studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

"Per september gaat zij in Amsterdam wonen"

Vorige zomer studeerde Amalia nog cum laude af, en na deze zomer mag ze zich volgens de RVD student van de Universiteit van Amsterdam noemen. Daarmee treedt Amalia niet in de voetsporen van haar vader en oma, die hun studententijd in Leiden doorbrachten.

Na haar tussenjaar is de prinses klaar om de studieboeken in te duiken. 'De studie kent een aanmeld- en selectieprocedure, die de Prinses van Oranje het afgelopen jaar in zijn geheel heeft doorlopen', schrijft de RVD. 'Per september gaat zij in Amsterdam wonen. Er wordt woonruimte gehuurd die de prinses zal delen met enkele medestudenten.'

Dat komt goed uit, want nichtje Eloise woont ook in Amsterdam. Zij kan Amalia ongetwijfeld de leukste plekjes van de stad laten zien.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Rijksvoorlichtingsdienst geeft update over tussenjaar prinses Amalia
Lees ook

Rijksvoorlichtingsdienst geeft update over tussenjaar prinses Amalia

Burgemeester Femke Halsema is blij verrast dat Amalia voor Amsterdam gekozen heeft: "Amsterdam heet prinses Amalia van harte welkom. We hopen dat ze een mooie studententijd tegemoet gaat."

De studiekeuze van de prinses komt niet helemaal uit de lucht vallen. In het boek Amalia schreef Claudia de Breij al dat Amalia denkt aan een 'economische studie' en dat haar interesses liggen bij geschiedenis, economie en rechten. Amalia wil graag haar bachelor in Nederland behalen en zich aansluiten bij het studentencorps. Na de bachelor vertrekt de prinses het liefst naar het buitenland om nog een master te volgen. "Ik wil graag twee jaar buiten Nederland zijn", zei ze daarover. 

Lees meer over
Prinses Amalia