cruise control

Beelden ongemakkelijk Tom Cruise-interview gaan na 17 jaar opnieuw viral

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBeelden ongemakkelijk Tom Cruise-interview gaan na 17 jaar opnieuw viral
RTL

Tom Cruise (59) beleeft momenteel een nieuwe carrièrepiek door het grote succes van zijn film 'Top Gun: Maverick', maar de aandacht voor zijn persoon zorgt er ook voor dat een oude, minder positieve video van hem opnieuw viral gaat. In dat fragment is te zien hoe een boze Tom uit zijn slof schiet tegenover de Australische journalist Peter Overton (56) nadat die hem vragen stelt over zijn ex-vrouw Nicole Kidman (54).

"Je bent te ver gegaan en dat weet je"

In het interview, dat werd gehouden voor het programma 60 Minutes, is te zien dat de acteur wordt gevraagd naar Nicole Kidman, zijn ex-vrouw van wie hij op dat moment zo’n vier jaar gescheiden was. "Is Nicole de liefde van je leven?" wil Peter van Tom weten. Als hij daarna doorvraagt naar de verstandhouding die de twee hebben, heeft Tom het gehad met de interviewer, die volgens hem over een grens gaat. "Je gaat echt te ver nu. Je bent te ver gegaan en dat weet je."

Tom Cruise zag Top Gun: Maverick eigenlijk niet zitten
Lees ook

Tom Cruise zag Top Gun: Maverick eigenlijk niet zitten

Vervolgens wordt het nog ongemakkelijker als Tom besluit om de journalist intens aan te staren, waarop Peter besluit zijn vragen toe te lichten. "Dit zijn gewoon dingen die mensen willen weten", stamelt hij. "Peter, Peter", berispt Tom hem, "jíj wil het weten. Neem gewoon verantwoordelijkheid voor wat jij wil weten." Hij geeft de journalist een tip mee om het interview in goede staat af te ronden: "Zorg ervoor dat je je manieren weer terug krijgt."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Op Twitter worden mensen spontaan zenuwachtig van de ijskoude Cruise. 'Ik kan me niet voorstellen dat er iemand zo tegen mij zou praten. Ik zou gaan huilen, hij is echt eng', schrijft een Twitteraar. 'Hij is echt eng en hij schreeuwt niet eens', merkt een ander op.

Tom heeft overigens nog weleens teruggeblikt op het interview. Tijdens een interview in de radioshow The Kyle and Jackie O Show in 2020 liet hij weten hoe hij zich destijds voelde en dat hij helemaal niet boos was, al leek dat misschien wel zo. "Ik bleef gewoon mezelf en ik werd niet boos. Hij wel, maar ik bleef mezelf en wees hem erop dat het geen eerlijke vraag was. Ik ben niet boos op hem, het was gewoon één van die momenten."

Lees meer over
Tom Cruise