einde van een tijdperk

Jan de Hoop neemt vandaag afscheid van RTL Ontbijtnieuws

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Renske Holwerda Jan de Hoop neemt vandaag afscheid van RTL Ontbijtnieuws
RTL

Jan de Hoop presenteert donderdag voor de allerlaatste keer het 'RTL Ontbijtnieuws'. Na meer dan 30 jaar komt voor de 67-jarige presentator een einde aan een tijdperk bij het ochtendprogramma. Aanvankelijk zou Jan al eind vorig jaar met pensioen gaan, maar hij plakte er nog een paar maanden aan vast.

"Het is een eer om al meer dan dertig jaar een vast onderdeel te zijn van het ochtendritueel van miljoenen Nederlanders"

Jan kreeg in 1987 zijn eerste nieuwspresentatieklus, bij Veronica Nieuwsradio. Twee jaar later begon hij op RTL Veronique (het latere RTL 4) met het presenteren van het Ontbijtnieuws en dat heeft hij 33 jaar gedaan. De laatste tijd was hij geregeld op dinsdag, woensdag en donderdag in de uitzending tussen 06.30 en 09.15 uur te zien.

De plek die Jan achterlaat bij het RTL Ontbijtnieuws wordt vanaf september gevuld door Robbie Kammeijer, die momenteel nog als presentator bij Editie NL werkt. Robbie voegt zich bij presentatoren Boyan Ephraim en Meike de Jong.

Jan de Hoop nog niet helemaal wakker tijdens live-uitzending
Lees ook

Jan de Hoop nog niet helemaal wakker tijdens live-uitzending

Het team is met de komst van Robbie weer 'op volle sterkte', zei hoofdredacteur Ilse Openneer eerder. "Dat gaat zonder Jan de Hoop onmiskenbaar anders zijn, maar we blijven onverminderd investeren in onze nieuwsvoorziening in de ochtend. Het is een eer om al meer dan dertig jaar een vast onderdeel te zijn van het ochtendritueel van miljoenen Nederlanders." 

Jan liet eerder weten 'alle vertrouwen' in zijn opvolger te hebben. "Hij komt in een warm bad terecht. Ik wens hem en het complete team veel succes."

Lees meer over
Jan de Hoop