ongeheard

Advocaten Johnny Depp spreken van 'eerlijk' proces tegen Amber

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesAdvocaten Johnny Depp spreken van 'eerlijk' proces tegen Amber
RTL

Camille Vasquez en Benjamin Chew, de advocaten van Johnny Depp (58), vinden dat de rechtszaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) 'eerlijk' is verlopen. Dat zeiden de twee woensdag in het praatprogramma 'Good Morning America'. Ze reageerden op kritiek op het proces. Het juridische team van de actrice zei onder meer dat Johnny zijn smaadzaak heeft gewonnen omdat de jury partijdig was en werd beïnvloed door de vele negatieve berichten over haar op sociale media.

"Wij geloven dat het bewijs voor zichzelf spreekt. De jury heeft gebaseerd op de feiten unaniem besloten", zei Vasquez. De advocaten vinden ook dat de macht en de populariteit van de acteur absoluut geen rol speelden bij het winnen van de zaak. Dat is 'volstrekt onjuist', aldus Vasquez.

Amber Heard gepikeerd door TikTok-bericht Johnny Depp
Lees ook

Amber Heard gepikeerd door TikTok-bericht Johnny Depp

Amber werd vorige week veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 15 miljoen dollar. De zaak draaide om een oud opiniestuk voor The Washington Post waarin ze schreef over haar ervaringen met huiselijk geweld. Hoewel Johnny's naam niet werd genoemd, stelde de acteur dat het duidelijk was dat hij in het stuk werd bedoeld en dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden. De jury gaf hem gelijk. Amber heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

De advocaten van Johnny zeiden dat de acteur nog altijd blij is dat hij heeft gewonnen. Ook hintten ze erop dat hij de schadevergoeding misschien wel niet gaat innen. "Het ging meneer Depp nooit om het geld", zei Chew. "Het ging om het herstellen van zijn reputatie en dat heeft hij gedaan."

Lees meer over
Johnny DeppAmber Heard