Nuchter

Dan Karaty heeft van één ding spijt: 'Had eerder moeten stoppen met drinken'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDan Karaty heeft van één ding spijt: 'Had eerder moeten stoppen met drinken'
RTL

Dan Karaty (45) is inmiddels iets meer dan één jaar nuchter, nadat hij eerder een alcoholprobleem had. In de podcast 'Eerlijk Over Alcohol' vertelt hij hoe hij het leven nu anders ziet dan voorheen. En ondanks dat Dan nu gestopt is met drinken, heeft hij alsnog van één ding spijt.

"Ik probeer daar niet aan te denken"

Dan vertelt in gesprek met Koos van Plateringen dat hij heel anders naar de wereld kijkt nu hij twaalf maanden niet gedronken heeft. "Ik 'mag' nu dingen doen", zegt hij. "Eerst was het: hoe kom ik deze dag door, zonder dat ik een glas alcohol drink?"

De presentator voelt zich 'fantastisch', maar heeft van één ding spijt. "Ik had dit veel eerder kunnen en moeten doen", vertelt hij. "Maar ik probeer daar niet aan te denken."

Dan Karaty heeft het zwaar: 'Vandaag is een slechte dag'
Lees ook

Dan Karaty heeft het zwaar: 'Vandaag is een slechte dag'

Sinds Dan niet meer drinkt, voelt hij zich compleet anders. "Het enthousiasme dat ik voel voor iedere dag. Of ik nou iets met mijn kinderen kan gaan doen, of met mijn vrouw. Iedere dag is een zegen nu. Hiervoor telde ik de uren af tot ik mijn eerste drankje kon doen."

Het stoppen met alcohol heeft er bij Dan voor gezorgd dat zijn leven een u-turn heeft gemaakt. "Mijn leven is helemaal anders in één jaar. Daar ben ik erg dankbaar voor." Toen Dan net stopte en naar een afkickkliniek ging, was alles voor hem overweldigend. "Ik vroeg mezelf constant af: hoe ga ik leven zonder alcohol? Hoe ga ik ooit weer lol hebben? Dat soort dingen."

Ook maakte de presentator zich zorgen over het geheimhouden van zijn probleem. "Ik was druk bezig met allerlei andere dingen, in plaats van nuchter worden. Toen ik me realiseerde hoeveel beter ik me zou voelen als ik niet dronk, drong het tot me door dat ik echt moest stoppen."

Dan vertelde eerder in BEAU over zijn jarenlange alcoholverslaving. Wat hij destijds zei, zie je in onderstaande video.

Lees meer over
Dan Karaty