Bijzondere betekenis

Waarom prinses Elisabeth als enige een paars lintje droeg in Oslo

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Waarom prinses Elisabeth als enige een paars lintje droeg in Oslo
RTL

Voor ons was het natuurlijk prinses Amalia (18) die vorige week de show stal tijdens het 18e verjaardagsfeest van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. Maar de Belgische prinses Elisabeth (20) zag er ook uit om door een ringetje te halen. Ze droeg een prachtige paarse baljurk met een opvallend detail: namelijk een groot paars lint. En dat lint blijkt een bijzondere betekenis te hebben.

Elisabeth was samen met haar moeder koningin Mathilde te gast op het galadiner ter ere van de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra. Het was een groots event waar allerlei vorsten en hun opvolgers van over heel Europa te gast waren.

Prinses Amalia vroeg uit de veren voor oefening rijtoer Prinsjesdag
Lees ook

Prinses Amalia vroeg uit de veren voor oefening rijtoer Prinsjesdag

Elisabeth was voor de gelegenheid gekleed in een paarse jurk met een paars lintje. Dit is het paarse Grootslint in de Leopoldsorde. Een cadeautje dat ze van haar vader, koning Filip, kreeg op haar 18e verjaardag. De Leopoldsorde is de hoogste en oudste Belgische onderscheiding. Naast het paarse lint kreeg ze destijds ook een witte borstster erbij met het opschrift 'Eenheid maakt macht', de wapenspreuk van België. Ook deze droeg ze op haar galajurk.

Lees meer over
Prinses Amalia