Moordmakelaar

Man die instructies gaf voor moord De Vries deed eerder klus voor Taghi

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPMan die instructies gaf voor moord De Vries deed eerder klus voor Taghi
RTL

Krystian M., die wordt verdacht van het aansturen van de moord op Peter R. de Vries, is voor het eerst door het Openbaar Ministerie (OM) in verband gebracht met Ridouan Taghi. Dat gebeurde vandaag in een andere zaak rond neef en advocaat van Ridouan, Youssef T.

Al lang wordt vermoed dat de moord op Peter R. de Vries verband houdt met de zaak rond crimineel Ridouan Taghi. De Vries was vertrouwenspersoon van de kroongetuige in die zaak, Nabil B. Eerder werden de broer en advocaat van de kroongetuige vermoord.

Naam opgedoken in andere Taghi-zaak

Het verband was echter nog niet eerder officieel aangetoond door het OM. Nu duikt de naam van de vermoedelijke opdrachtgever van de moord op De Vries op in een zaak rondom de neef en advocaat van Taghi, Youssef T.

In de rechtbank in Amsterdam besprak het OM vandaag in een pro-formazitting onder meer over de opdracht van Taghi aan zijn neef Youssef om de zwager van Taghi een lesje te leren.

OM: man die instructies gaf voor moord Peter R. de Vries aangehouden
Lees ook

OM: man die instructies gaf voor moord Peter R. de Vries aangehouden

Ridouan Taghi wilde 'de hond invalide maken' omdat hij zijn zus meerdere keren had lastiggevallen. Taghi gaf die opdracht vanuit de EBI in Vught waar hij al langere tijd vastzit.

Moordmakelaar Krystian M.

Youssef T. vroeg vervolgens via een andere neef (Jaouad F.) aan de Pool Krystian M. om de opdracht uit te voeren. Dat is dezelfde man die gisteren werd opgepakt in de zaak van Peter R. de Vries, ook wel 'moordmakelaar' genoemd. De opdracht om de zwager van Taghi te mishandelen mislukte overigens.

De 27-jarige Krystian M. werd maandag in zijn cel aangehouden, waar hij vastzit op verdenking van een poging tot moord in Zeewolde vorig jaar. M. zou via versleutelde berichten hebben aangestuurd op de moordaanslag op De Vries.

De versleutelde berichten van M. gingen naar Delano G. (22) en Kamil E. (36) die ervan worden verdacht de moord op de misdaadverslaggever te hebben uitgevoerd. Dit duo zou via een Google Pixel-smartphone contact hebben gehad met Krystian M.

Peter R. de Vries werd op 6 juli vorig jaar in Amsterdam neergeschoten. Hij bezweek negen dagen later aan zijn verwondingen. Tegen Delano G. en Kamil E. is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.

Lees meer over
Ridouan TaghiPeter R. de VriesOpenbaar MinisterieAanslag op Peter R. de VriesAmsterdam