you're the one that i want

Musical Grease binnenkort weer in theaters

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMusical Grease binnenkort weer in theaters
RTL

Musicalproducent Albert Verlinde (61) brengt volgend seizoen weer de musical 'Grease' op de planken. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt. Het is de derde maal dat Verlinde de succesvoorstelling naar Nederland haalt; eerder deed hij dit in 2006 en 2015. Met de nieuwe voorstelling viert de theaterproducent de vijftigste verjaardag van 'Grease' op Broadway.

Grease vertelt over de liefde tussen het brave meisje Sandy en de stoere bink Danny. Het stuk, dat in 1972 voor het eerst werd opgevoerd, bevat talloze hits als Greased Lightning, You're The One That I Want en Hopelessly Devoted. Grease werd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 werd gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John.

'Sandy' neemt het op voor Grease na beschuldigingen
Lees ook

'Sandy' neemt het op voor Grease na beschuldigingen

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan spelen in de nieuwe Nederlandse versie. De vorige keren speelden Jim Bakkum en Tim Douwsma de mannelijke hoofdrol en tekenden Bettina Holwerda en Vajèn van den Bosch voor de rol van Sandy. Bakkum en Holwerda werden ook in het echte leven een stelletje en zijn nog steeds samen.

De nieuwe Grease zal vanaf maart 2023 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Het gaat om een rondreizende musical, beklemtoont de producent. Albert maakt de voorstelling dit maal in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter.