Zoveelste rel

Huwelijksfeestje Boris Johnson uitgesteld na kritiek op locatie

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Huwelijksfeestje Boris Johnson uitgesteld na kritiek op locatie
RTL

Het huwelijksfeestje van Boris Johnson (58) en zijn vrouw Carrie (34) wordt uitgesteld nadat er kritiek werd geleverd op de gekozen locatie. Het feest stond gepland in Chequers, het officiële buitenverblijf van de Britse premier. Omdat Boris donderdag bekendmaakte af te treden en hij dus geen premier meer is wordt gezocht naar een nieuwe locatie, aldus de 'BBC'.

Boris besloot af te treden nu tientallen leden van de regering zich tegen hem hebben gekeerd en zijn opgestapt. Hij blijft het land nog wel leiden totdat zijn partij een vervanger heeft gevonden. Boris was als premier het onderwerp van meerdere schandalen, bijvoorbeeld over de bekostiging van zijn ambtswoning en een vakantie, maar zijn positie wankelde pas toen 'partygate' aan het licht kwam. Het schandaal rond feestjes van overheidspersoneel tijdens lockdowns leidde binnen de Conservatieve Partij tot een stemming over zijn toekomst. Ook gaf hij een partijgenoot een functie in het parlement, hoewel hij wist dat die van seksueel wangedrag was beschuldigd. Dit resulteerde in het massale vertrek van regeringsfunctionarissen.

Boris Johnson over vertrek: 'Triest dat ik de mooiste baan ter wereld moet opgeven'
Lees ook

Boris Johnson over vertrek: 'Triest dat ik de mooiste baan ter wereld moet opgeven'

Boris en Carrie zijn vorig jaar in het geheim getrouwd in de Westminster Cathedral in Londen. Carrie droeg die dag een jurk ter waarde van 3000 euro, maar dat betaalde ze er niet voor. De jurk huurde ze een dagje voor zo'n 50 euro. De verbintenis zou na de coronacrisis nog eens gevierd worden met familie en vrienden. Ook de huwelijksreis heeft nog niet plaatsgevonden.

Lees meer over
Boris Johnson