Depp wint

Rechtbank wijst verzoek Amber Heard om Depp-zaak te verwerpen af

Door RTL Boulevard / ANP··Aangepast:
RTL

Een rechtbank in de Amerikaanse staat Virginia heeft vandaag het verzoek van actrice Amber Heard (36) afgewezen om de uitspraak in de slepende zaak tussen haar en Johnny Depp (59) nietig te verklaren. Dat meldt het magazine 'Variety'.

Volgens de advocaten van Heard was er sprake van fraude omdat een van de juryleden niet de juiste geboortedatum op zijn oproepkaart had staan. Maar volgens de rechter had dit probleem eerder aangekaart moeten worden. Bovendien acht de rechter niet bewezen dat hier sprake is geweest van opzettelijke fraude.

Advocaten Johnny Depp spreken van 'eerlijk' proces tegen Amber
Lees ook

Advocaten Johnny Depp spreken van 'eerlijk' proces tegen Amber

Depp had zijn ex-vrouw Heard aangeklaagd vanwege een opiniestuk dat ze had geschreven. Daarin portretteerde ze zichzelf als slachtoffer van huiselijk geweld. Ze noemde in het artikel in de Washington Post geen naam, maar volgens de acteur was het overduidelijk dat het over hem ging. Hij stelde dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden en eiste een schadevergoeding.

Na een lang proces, waarvan de wereld smulde omdat het live werd uitgezonden, kreeg Depp de jury aan zijn zijde. Heard moet Depp 10 miljoen dollar betalen.

Heard kan nog beroep aantekenen tegen deze uitspraak. De verwachting is dat haar advocaten dat ook gaan doen.

Lees meer over
Johnny DeppAmber Heard