b&beetje bekend

Ook Petra uit B&B Vol liefde was al eens op tv te zien

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLOok Petra uit B&B Vol liefde was al eens op tv te zien
RTL

Het is kennelijk niet alleen een vereiste om een beetje leuk en vlot voor de dag te komen als je wil meedoen aan 'B&B Vol liefde', maar enige televisie-ervaring is ook niet verkeerd. Zo heeft óók kandidaat Petra (51), de logé van Hans (59) in het Franse dorpje Dégagnac, de nodige minuten voor de camera gemaakt.

"Er is ontzettend veel gebeurd"

Ze weet van aanpakken in de B&B van Hans, waardoor al snel blijkt dat Petra niet alleen affiniteit heeft met de hospitalitywereld, maar ook ervaring. In het verleden runde ze namelijk haar eigen bed and breakfast in het zuidwesten van Engeland.

In 2010 hadden Petra en haar toenmalige partner 'het gezien in Nederland', waarop ze besloten om te vertrekken naar het Engelse platteland om hun droom na te jagen. Die droom was een zogenaamde Inn: een typisch Engelse pub met fish and chips op de menukaart en gastenkamers voor de verhuur. Het avontuur lieten ze destijds vastleggen voor de camera's van Ik Vertrek.

Komt Frank uit B&B Vol Liefde je bekend voor? Hier ken je 'm van
Lees ook

Komt Frank uit B&B Vol Liefde je bekend voor? Hier ken je 'm van

In 2013 gaf Petra een update over haar leven als B&B-eigenaresse. 'Ik ben nu bijna 4 jaar hier in Devon, de tijd is griezelig snel omgevlogen en er is ontzettend veel gebeurd.
Tom is binnen het jaar teruggegaan naar Nederland, omdat dit leven voor hem te zwaar was, hij was hier niet gelukkig en kon niet met de stress en gebrek aan privacy omgaan', schreef ze destijds.

'Even hebben we er nog over gesproken dat Tom een baan zou nemen hier als elektricien, maar uiteindelijk besloot hij weg te gaan en koos ik om hier alleen achter te blijven, omdat ik dit niet zo snel wilde opgegeven na alle opofferingen die we gedaan hadden om hier te komen. Ik had nog een karwei af te maken!' Een zware periode brak aan voor Petra.

'Helaas hadden we met het tekenen van een 'full repairing lease' mijn ondergang getekend. Dit betekent dat ik overal verantwoordelijk voor ben, het gebouw van buiten en van binnen, en hier kon ik niet meer onderuit. Wanneer je met z’n tweeën bent is het gedeelde smart, alleen is het niet te doen. Met andere woorden; financieel gezien is het na het vertrek van mijn partner heel zwaar geweest en alles wat ik had is nu opgeslokt door dit bedrijf, daarbij moest ik na zijn vertrek de chef fulltime inhuren en belasting gaan betalen.'

Uiteindelijk wist Petra het tij te keren. Ze kreeg haar Inn up and running, de mensen waren dol op haar Nederlandse kookkunsten en ze mocht vele gasten ontvangen. Desondanks sloot ze later alsnog de deuren van haar B&B. 

Ondertussen is heel Nederland in rep en roer door het vertrek van Desiree bij die andere Hans. Zij heeft nog geen ervaring op televisie, maar misschien zit er ná B&B Vol liefde wel een televisiecarrière in voor deze paradijsvogel. 

Wil je meer reality? Beluister de RTL Boulevard Reality Podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
B&B Vol liefdeIk Vertrek