De onderste edelsteen boven

Fidan Ekiz na kritiek: 'Heb Lieke er niet ingeluisd met Moonsisters-interview'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFidan Ekiz na kritiek: 'Heb Lieke er niet ingeluisd met Moonsisters-interview'
RTL

Fidan Ekiz (45) komt in gesprek met '&C' nog eens terug op de kritiek aan haar adres na een interview met Lieke van Lexmond (40) in 'Op1'. Fidan lag onder vuur na het vraaggesprek omdat ze Lieke zou hebben overvallen met een vraag over de neppe edelstenenrel waar de actrice in verwikkeld was.

"Wat heb ik daar nou bij te winnen?"

Lieke zat bij Op1 vanwege een nieuwe film, maar Fidan vroeg haar óók naar de ophef rondom haar bedrijf Moonsisters. Lieke en haar zus Jetteke werden namelijk beschuldigd van het verkopen van neppe edelstenen. Een van Liekes moedervriendinnen Doutzen Kroes reageerde nog kwaad na de uitzending. Ze noemde Fidan zelfs roddelpers.

Nu het interview een tijdje terug is gebeurd, vindt Fidan het jammer dat Lieke zich zo defensief opstelde aan tafel. "Ik werd afgemaakt, omdat ik haar 'had willen aanpakken', 'haar erin had geluisd'. Nou sorry hoor, maar als ik iemand hard wil aanpakken, dan zou het Rutte zijn, niet Lieke van Lexmond. Wat heb ik daar nou bij te winnen?"

Lieke van Lexmond en Fidan Ekiz kibbelen over Moonsisters-rel
Lees ook

Lieke van Lexmond en Fidan Ekiz kibbelen over Moonsisters-rel

Volgens Fidan deed Lieke alsof ze verrast was toen haar werd gevraagd naar de neppe edelstenen. "Het was vooraf aangekondigd: we gaan het hebben over jouw jaar, niet alleen over die film." Toen Lieke verrast reageerde, dacht Fidan: "Wat gaat hier nou mis? Ze wist toch dat ik hiernaar zou vragen? Dat heb ik na afloop ook gecheckt bij de redacteur én bij Lieke zelf."

Fidan vindt het vooral vervelend dat mensen op social media direct meegingen in de neppe verbazing van Lieke. "Iedereen, andere media, social kanalen gingen meteen zo meegaan in die boosheid. Dat niemand mij of de redacteur even belt van: hoe zat het nou?"

Daarom had Fidan liever gezien dat haar om een reactie werd gevraagd. "In plaats van te doen alsof ik een persoonlijke vendetta tegen haar heb en dacht: zo, dat varkentje gaan we even wassen. Die rechtlijnigheid en oordelendheid vind ik moeilijk."

Lees meer over
Fidan EkizLieke van Lexmond