geheim van de smit

Jan Smit blijkt waar feestbeest: 'Sambuca is echt mijn drankje'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Smit blijkt waar feestbeest: 'Sambuca is echt mijn drankje'
RTL

Dat Jan Smit (36) zichzelf met enige regelmaat in een glitterpak heist, geeft het misschien al een beetje weg: Jan is een heus feestbeest. Dat vertelt de zanger in gesprek met '&C'. "Ik heb altijd opgetreden op feestdagen en op vrij- en zaterdagen, waardoor ik vroeger weinig feestjes kon meepakken. Dat heb ik de laatste jaren flink ingehaald", aldus Jan.

"Ik ga zitten en bier drinken"

Gelukkig voor Jan kan hij naar eigen zeggen goed tegen een feestje. Maar hoe ziet zo'n avond er dan uit bij Jan? "Ik ga zitten en bier drinken", legt hij uit. Spannend joh. "Tegen het einde van de avond komen er wat shotjes sambuca op tafel. Dat is echt mijn drankje, dat bestel ik overal. Het heeft gewoon een goed alcoholpercentage."

Dansen is niet zo Jans cup of tea. Behalve als een hitje van ABBA door de speakers klinkt. "Dan wil ik nog weleens een poging wagen."

Jan Smit zet jarige vrouw in het zonnetje: 'Mijn grote liefde'
Lees ook

Jan Smit zet jarige vrouw in het zonnetje: 'Mijn grote liefde'

Jan houdt wel van een uptempo nummer, maar niet in een moderne club. Hij brengt zijn tijd liever door in een bruin café. "Ik moest een keer honderdvijftig euro betalen om bij Pacha op Ibiza binnen te komen, maar na tien minuten ben ik gillend naar buiten gerend. Die drukte en het massale, dat is niets voor mij." En zijn favoriete snack na het stappen? Dat boeit Jan niet zo veel, zolang het maar gefrituurd is.

In december viert Jan weer een heel groot feest als hij met De Toppers een over de top-showtje weggeeft in Amsterdam. In de video hieronder lichten de mannen alvast een klein tipje van de sluier op.

Lees meer over
Jan Smit