Harry maken

Harry Styles onderzoekt emoties tijdens therapie: 'Ga er diep op in'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHarry Styles onderzoekt emoties tijdens therapie: 'Ga er diep op in'
RTL

Voor Harry Styles (28) zorgt therapie ervoor dat hij zijn emoties beter kan begrijpen, waardoor hij voor zijn gevoel kwetsbaar is, maar ook een zorgzaam persoon voor anderen kan zijn. Dat vertelt de zanger in een lang interview met het tijdschrift 'Rolling Stone'.

"Hoe komt het dat ik me zo voel?"

"Ik doe een keer per week therapie. Ik sport iedere dag om voor mijn lichaam te zorgen, dus waarom zou ik dat niet ook voor mijn hoofd doen?", zegt de zanger. "Er zijn zo veel emoties onbekend voordat je ze goed begint te analyseren", meent hij. "Ik ga er echt graag diep op in. Ik denk niet 'ik wil me niet zo voelen', maar eerder 'hoe komt het dat ik me zo voel?'"

Harry Styles helpt fan met aanzoek tijdens concert
Lees ook

Harry Styles helpt fan met aanzoek tijdens concert

Daar komt volgens Harry Styles bij dat hij zich kwetsbaar op moet durven stellen. Dat doet hij echter wel privé en niet zozeer naar de buitenwereld. Tijdens zijn concerten is de zanger bijvoorbeeld de instantie geworden waar mensen zich vrij bij voelen om (eindelijk) uit de kast te durven komen, getuige de vele zogenoemde 'outings' tijdens optredens van hem. 

"Als ik aan het werk ben, werk ik heel hard en ben ik erg professioneel, denk ik. Als ik niet werk, ben ik dat niet. Volgens mij ben ik open, maar ook wel redelijk koppig en kan ik me kwetsbaar opstellen", meent de Brit. "Ik kan ook wel egoïstisch zijn, maar ik denk wel dat ik een zorgzaam iemand ben. Als ik ooit kinderen krijg, zal ik die ook aansporen om zichzelf te zijn en zich kwetsbaar op te stellen en dingen te delen met anderen."

Lees meer over
Harry Styles