Angstaanjagend

Meghan onthult moment waarop slaapkamer Archie in brand stond

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Meghan onthult moment waarop slaapkamer Archie in brand stond
RTL

In de eerste aflevering van haar podcast Archetypes heeft Meghan Markle (41) openhartig vertelt over een 'angstaanjagend' moment dat ze meemaakte met haar pas toen vierenhalve maand oude zoontje Archie. Toen Meghan en haar man prins Harry op een koninklijke tournee in Zuid-Afrika waren, ontstond er namelijk een brand in de babykamer waar Archie destijds verbleef.

"Eigenlijk had hij daar moeten liggen slapen" 

In de eerste aflevering van de podcast is Serena Williams, één van de beste vriendinnen van Meghan, te gast. De twee praten over de moeilijke combinatie van werken en het ouderschap, waarop Meghan besluit te vertellen over iets dat ze meemaakte toen nog een baby was. Meghan en Harry waren op een koninklijke tournee in Zuid-Afrika en hadden hun zoontje Archie meegenomen. Het jongetje bleef in het huis waar het gezin logeerde terwijl zijn ouders op pad gingen. 

Smaadzaak halfzus Meghan Markle gepland voor oktober volgend jaar
Lees ook

Smaadzaak halfzus Meghan Markle gepland voor oktober volgend jaar

Toen Meghan en Harry in de auto zaten, kregen ze te horen dat er brand was uitgebroken in de babykamer van het huis. "Gelukkig bleek dat onze geweldige oppas Lauren Archie mee naar beneden had genomen voor wat eten, in plaats van dat ze hem in bed had gelegd", zo blikt Meghan terug. 

Uiteindelijk heeft haar zoontje de brand dus niet meegemaakt. "De verwarming in de kinderkamer vatte vlam", legt Meghan uit in haar podcast. "Er was geen rookmelder, iemand rook toevallig rook in de gang." Een angstig moment voor Meghan. "Eigenlijk had hij daar moeten liggen slapen." 

 

 

De vrouw van Harry was op dat moment het liefst thuis gebleven, maar dit ging niet. "Iedereen was aan het huilen en wat moesten wij gaan doen? Wij moesten ons gezicht laten zien tijdens een publiek optreden. Ik zei toen: 'Dit slaat nergens op, kunnen jullie niet gewoon uitleggen wat er is gebeurd?'" 

Dinsdag verscheen de eerste podcast van Meghan op Spotify. In de podcast onderzoekt Meghan de vooroordelen waar vrouwen mee te maken krijgen door te spreken met "inspirerende vrouwen". Meghan is zelf tevens uitvoerend producent van de podcast. Meghan praat in de tweede aflevering van haar podcast met Mariah Carey. Die komt volgende week dinsdag online.

Lees meer over
Meghan MarkleSerena WilliamsPrins Harry