alles op een rijtje

Alles wat je moet weten voor je aan het nieuwe seizoen van GTST begint

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Jasper Suyk/RTLAlles wat je moet weten voor je aan het nieuwe seizoen van GTST begint
RTL

Na een zomer zonder hun favoriete soap kunnen 'GTST'-fans opgelucht ademhalen, want aanstaande maandag 29 augustus is het zover: dan gaat het 33e seizoen van start. Omdat de zomercliff inmiddels alweer een tijdje geleden is, hebben we alle details nog even op een rijtje gezet.

De zomercliff

Nederlands langstlopende soap sloot afgelopen zomer af met een gigantische cliffhanger. Terwijl Nina en Bing elkaar het jawoord hebben gegeven en nagenieten van hun bruiloft, lijkt Ludo zichzelf in de nesten te hebben gewerkt. In zijn tuin zou namelijk een lijk zijn ontdekt. Maar waar de kijkers zich vooral zorgen om maken is de zwangere Shanti. Zij vecht tijdens de slotaflevering voor haar leven en dat van haar baby. Shanti wordt namelijk geconfronteerd met complicaties tijdens haar bevalling en raakt haar bewustzijn kwijt. In de laatst secondes van de aflevering roepen de artsen dat ze 'haar verliezen'. Kijkers vragen zich af wie de artsen bedoelen: Shanti of haar nog ongeboren baby Jasmijn? 

Bekijk hieronder een terugblik op het afgelopen seizoen én de veelbesproken zomercliff. 

In het YouTube-programma van Andy van der Meijde Bij Andy in de Auto! onthult Bertrie Wierenga, die Shanti speelt in de soap, in ieder geval wat er met háár personage gaat gebeuren. Bertrie legt uit dat veel mensen denken dat de acteurs na de zomercliff gelijk vakantie hadden. Volgens haar is daar niets van waar, want de actrice zou pas in augustus een maandje met vakantie gaan. Dit zou dus betekenen dat de actrice de afgelopen weken nog actief aan het draaien was voor GTST en haar personage Shanti vermoedelijk de bevalling heeft overleefd. Of ook baby Jasmijn veilig ter wereld is gebracht, is nog maar de vraag. Bekijk het interview met Bertrie hier terug. 

Nieuwe verhaallijn in GTST voor Ferri Somogyi 'zwaarste ooit'
Lees ook

Nieuwe verhaallijn in GTST voor Ferri Somogyi 'zwaarste ooit'

De cast

Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe personages. Hoewel Babette van Veen eind 2021 onverwachts samen met Joep Sertons - haar man in de serie - werd ontslagen, keerde ze in juni dit jaar verrassend genoeg weer terug in de soap. Babette zelf zag, net als de trouwe kijker, haar terugkeer niet aankomen. "Ik had mijn spulletjes gepakt, ik had afscheid genomen. Ik heb een borrel gehad, een etentje gehad, een gouden horloge gehad. En ik ben weggegaan", vertelde ze toen voor de camera's van RTL Boulevard. Maar dit seizoen zal haar personage, Linda Dekker, gewoon weer te zien zijn in Meerdijk. Voor hoelang is niet bekend. "Ik kan wel zeggen dat ik niet vandaag of morgen weg ben. Verder moet er gekeken worden wat ze willen met het personage." 

Wie ook terug is van weggeweest, is Bas Muijs. Zijn personage, Stefano Sanders, is al meerdere keren teruggekeerd in Meerdijk. Deze keer was het echter een stuk emotioneler voor Bas, omdat hij in december een hartinfarct kreeg. Inmiddels is het de vierde keer dat hij zijn comeback maakt op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden en dat ging niet zonder de nodige tranen. Wij spraken hem hierover. 

Wanneer?

Het gloednieuwe seizoen is maandag 29 augustus elke maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4. Voor Videoland-abonnees is er goed nieuws, zij kunnen vanaf nu een week vooruitkijken. 

Voor Ferri Somogyi, die Rik speelt in de soap, valt de verhaallijn van het gloednieuwe seizoen erg zwaar. Samen met de acteur blikten we alvast vooruit op de eerste aflevering.

Lees meer over
VideolandGTST