ik was toch je meisje

Roxeanne Hazes raakt Claudia de Breij in Beste Zangers met lied vanuit ogen van haar vader

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Beste Zangers 25-08-2022 AVROTROSRoxeanne Hazes raakt Claudia de Breij in Beste Zangers met lied vanuit ogen van haar vader
RTL

Jaap Reesema (37), Ferdi Bolland (66), Nielson (32), Claudia de Breij (47), Sarita Lorena (25), Blanks (25) en Roxeanne Hazes (29) zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Donderdagavond was het de beurt aan 'Mag ik dan bij jou'-zangeres om te worden betoverd door haar collega’s.

"Ik zou het heel bijzonder vinden om dit liedje, vanuit de ogen van mijn vader, voor jou te zingen vanavond"

In de ochtend wordt Claudia verrast door presentator Jan Smit met een heerlijk (koolhydraatarm) ontbijt. Deze dag hoeft ze helemaal niets te doen, want het is haar avond. Op het podium mag Claudia dan wel een podiumbeest zijn, als persoon is ze eigenlijk best wel introvert. Ze kan genieten van alleen een boek lezen, maar ook van het bekommeren om anderen - iets dat Roxeanna Hazes enorm kan waarderen.

Dit is waarom André van Duin niet mee wil doen aan Beste Zangers
Lees ook

Dit is waarom André van Duin niet mee wil doen aan Beste Zangers

Ramses is één van de drie belangrijkste inspiratiebronnen van Claudia en het album 'Dag en nacht' met de nummers ‘Laat me’ en ‘Sammy’ is echt een oeralbum volgens de muzikante. Roxeanne kiest ervoor om één bepaald liedje van Ramses Shaffy te zingen, waarvan ze zelf vindt dat je daar eigenlijk niet aan mag komen: 'Ik drink'.

Claudia draaide het nummer vaak toen ze jong was, ook al werd ze bang door de tekst. "Ik had daadwerkelijk iets om bang voor te zijn in mijn jeugd, want mijn vader dronk - en behoorlijk veel", vertelt de dochter van Dré, zoals de zangeres zichzelf noemt op Instagram, voor ze het podium betreedt. "Ik zou het heel bijzonder vinden om dit liedje, vanuit de ogen van mijn vader, voor jou te zingen vanavond."

Ook al vindt ze het heel spannend, Roxeanne kijkt wel erg uit naar het zingen van het lied. Ook Claudia is maar wat blij dat ze het nummer uitgekozen heeft. Het moment dat zij gaat staan - ik denk nog onzeker is en een soort van checkt bij mij - maar ik zag al meteen: het klopt gewoon. Dus ik probeerde haar te laten zien: het is oké", vertelt ze na afloop van het optreden.

Beste Zangers is elke donderdag om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Kijk de aflevering hier terug.

Lees meer over
Claudia de BreijRoxeanne HazesBeste Zangers