Amai amai

Gert Verhulst door het stof na gebruik n-woord: 'Wilde niemand kwetsen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGert Verhulst door het stof na gebruik n-woord: 'Wilde niemand kwetsen'
RTL

Gert Verhulst (54) biedt zijn excuses aan voor uitspraken die gedaan zijn in zijn programma 'De tafel van vier'. Een debat over het onderwerp 'woke zijn' loopt volledig uit de hand, en tafelgasten gebruiken zelfs het n-woord. Een aflevering later gaat Gert door het stof, nadat Marc-Marie Huijbregts (57), die dan te gast is, hem toespreekt.

"Dus als we u gekwetst hebben, dat spijt ons"

"Hoe vond je zelf dat het ging?" opent Marc-Marie het gesprek. "Het liep een beetje uit de hand", antwoordt Gert daarop. Dan legt de cabaretier uit dat hij het wel jammer vindt dat hij niet in de eerdere aflevering te zien is. "Woke vind ik eigenlijk best een heel goede titel om te hebben. Een tijdlang was het ook een besmet woord. En politiek correct vind ik ook goed. Waarom zou je politiek incorrect willen zijn?"

"Dat jij geen problemen hebt met een woord, betekent niet dat dat voor andere mensen niet zo is. Jij bent een witte hetero man. Daar hebben we eigenlijk geen boodschap aan, dat jij het allemaal moeilijk vindt", zegt Marc-Marie.

Gert Verhulst neemt definitief afscheid van Samson: 'Erg vreemd'
Lees ook

Gert Verhulst neemt definitief afscheid van Samson: 'Erg vreemd'

Gert lijkt in te zien dat hij fout zit. "Als we mensen gekwetst hebben: dat was het laatste wat we wilden. Dat is niet de bedoeling van het programma, en dat hebben we toch gedaan. Er kwamen heel veel reacties binnen. Dus als we u gekwetst hebben, dat spijt ons."

Lees meer over
Gert Verhulst