Carrièreswift

Taylor Swift wil lange speelfilm regisseren

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTaylor Swift wil lange speelfilm regisseren
RTL

Taylor Swift (32) zegt klaar te zijn om een avondvullende speelfilm te regisseren. De zangeres doet haar uitspraak op het Toronto International Film Festival. Ze presenteert daar haar korte film 'All Too Well'.

"Het zou een eer en een voorrecht zijn", tekent The Hollywood Reporter op uit de mond van Taylor. Mocht ze de kans krijgen, dan wil ze een film maken met 'menselijke verhalen en menselijke emoties'. Ze noemt regisseurs Nora Ephron, Chloé Zhao en Greta Gerwig als haar voorbeelden. Het is volgens Taylor heel goed dat er steeds meer vrouwelijke filmmakers zijn. Mensen zijn er niet meer verbaasd of sceptisch over, vindt ze.

Regisseur Twilight spijt van schrappen rol Taylor Swift
Lees ook

Regisseur Twilight spijt van schrappen rol Taylor Swift

De zangeres, die met All Too Well in aanmerking komt voor een Oscar, beseft wel dat ze nog niet kan bogen op veel ervaring als het gaat om het maken van speelfilms. Ze heeft geen opleiding aan de filmacademie gevolgd. "Maar als je op de set van zestig videoclips hebt rondgelopen, leer je wel wat dingen", zegt ze. "Vanaf het moment waarop ik mijn eerste clip regisseerde, begon mijn leerproces."

Je kunt Taylors korte film All Too Well hieronder bekijken: 

Lees meer over
Taylor Swift