kroon op het werk

Opnames zesde seizoen The Crown hervat

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixOpnames zesde seizoen The Crown hervat
RTL

De productie van het zesde seizoen van 'The Crown' is een paar dagen na het overlijden van koningin Elizabeth hervat, meldt 'People' woensdag. Het tijdschrift deelt een foto van actrice Elizabeth Debicki, die prinses Diana speelt, tijdens de opnames.

De foto zou eerder deze week zijn gemaakt. Op het moment van de foto wordt een scène opgenomen van de reis die Diana naar Bosnië maakte in 1997, niet lang voor haar tragische ongeluk op 31 augustus dat jaar.

Opnames van de populaire Netflix-serie werden vorige week stilgelegd 'uit respect' voor koningin Elizabeth, liet scriptschrijver Peter Morgan afgelopen vrijdag weten. De vorstin overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

Kist met lichaam Elizabeth aangekomen in Westminster Hall
Lees ook

Kist met lichaam Elizabeth aangekomen in Westminster Hall

Het zesde seizoen van The Crown richt zich op de jaren negentig, met in het bijzonder de periode rond de dood van prinses Diana in 1997. Eerder is bekend geworden dat er in totaal zes seizoenen van de Britse dramaserie zullen verschijnen. Het vijfde seizoen gaat later dit jaar in première. De rol van Elizabeth wordt in de laatste twee seizoenen gespeeld door actrice Imelda Staunton. 

Claire Foy heeft ook de koning gespeeld en vertelt nu aan de BCC 'erg vereerd' te zijn 'een piepklein' onderdeel te zijn geweest van het leven van de vorstin. "Ik denk dat ze een geweldige monarch was", zegt de actrice in reactie op het overlijden van de koningin afgelopen donderdag. "Ze bracht mensen samen en ze was een belangrijk symbool van continuïteit, waardigheid en elegantie."

Lees meer over
Koningin Elizabeth IINetflixThe Crown