how baudet?

FvD wil aangifte tegen Johan Derksen doen na liquidatie-opmerking

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Forum voor Democratie bereidt een aangifte voor tegen Johan Derksen (73) voor zijn oproep in het programma 'Vandaag Inside' om FVD-leider Thierry Baudet (39) te liquideren. Dat meldt de partij woensdag op Twitter. 'Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet, en presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven', staat in het bericht.

"Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven"

Johan Derksen zei in het intro van het programma dat ze 'die gozer gewoon moeten liquideren'. Daarna herstelde Johan zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat 'ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag'. Thierry deelde woensdagavond op Twitter talloze boze berichten van mensen die de opmerking van Johan als doodsbedreiging ervaren. Zij maken onder meer de vergelijking met Pim Fortuyn, die op 6 mei 2002 werd doodgeschoten.

Presentator Wilfred Genee maakte meteen na de opmerking van Derksen een grapje: "Kan dit er nog uit worden geknipt?" Later in de uitzending maakte Wilfred melding van het feit dat Thierry het fragment van Johan had gedeeld.

Lees de tweet van de partij hieronder.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Kabinet loopt weg bij rede Baudet, die bijdrage niet mag afmaken
Lees ook

Kabinet loopt weg bij rede Baudet, die bijdrage niet mag afmaken

De reactie van Johan Derksen en Wilfred Genee bekijk je in de video bovenaan het artikel.

Lees meer over
Thierry BaudetJohan DerksenWilfred GeneeForum voor DemocratieVandaag Inside