stilte voor de storm

Art Rooijakkers las kinderen voor met behulp van Google Translate

Door RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Het is een tijdlang stil rond Art Rooijakkers (46), letterlijk. Na het ontdekken van een poliep op zijn stembanden, mag de presentator zijn stem een tijdje niet gebruiken. Gelukkig bedenkt hij een mooie oplossing om zijn kinderen voor te lezen. In 'Humberto op Zondag' vertelt hij meer over deze bijzondere en 'stille' periode in zijn leven.

"Het is best wel lastig om te communiceren met ze"

Door een poliep op zijn stembanden klinkt Art een hele tijd behoorlijk schor en hees. Als hij eraan geopereerd wordt, weet hij niet dat hij een heel medische molen in gaat. Wekenlang moet Art zwijgen om zijn keel te laten herstellen. De opvoeding van zijn twee kinderen doet hij zelfs via een spraakcomputer.

Art Rooijakkers mag na 100 dagen stil zijn weer praten: 'Stem doet het weer'
Lees ook

Art Rooijakkers mag na 100 dagen stil zijn weer praten: 'Stem doet het weer'

In Humberto op Zondag vertelt Art wat hij heeft bedacht om toch zijn kinderen op een normale manier naar bed te brengen. "De tweeling was nog geen vijf jaar toen dit begon, dus ze kunnen nog niet lezen. Het is best wel lastig om te communiceren met ze. Dus dat deed ik met Google Translate. Dat was vrij verwarrend voor ze, want dat is een vrouwenstem. Ze hebben geen mannenstem in het Nederlands. Een andere vertaalcomputer wel, maar die man had heel veel koffie gedronken. Dus die nam geen pauzes. Toen zeiden ze: 'Papa, doe die maar niet meer.' Daar werden ze helemaal a-relaxt van."

De presentator vreest in die periode ook voor zijn carrière. "Ik deed radio bij BNR, bij RTL presenteer ik programma's. Dat is best wel lastig als je geen stem hebt." 

Lees meer over
Art Rooijakkers