voor alle daddies in de dop

Jan Versteegh schrijft boek over mooie én verdrietige kanten vaderschap

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Versteegh schrijft boek over mooie én verdrietige kanten vaderschap
RTL

Als vader van twee kinderen mag Jan Versteegh (36) zich een heuse expert noemen op het gebied van vaderschap. Dat vindt hij zelf ook en daarom gaat hij een boek uitbrengen over dit onderwerp. Op Instagram laat hij weten dat dat zelfs binnenkort al verkrijgbaar is.

"jezelf buitensluiten terwijl je baby binnen ligt en driftbuien in de supermarkt"

Jan is blij dat hij zijn mini-levensproject eindelijk over de daken kan schreeuwen: 'De afgelopen vijf jaar als vader, heb ik hier aan geschreven.' Hij noemt het 'het ideale boek voor aanstaande vaders die wél willen weten wat ze zoal te wachten staat, maar geen zin hebben in een zelfhulpboek'. Ook wil de vader benadrukken dat het boek alleen de hoognodige tips zal bevatten: 'Hoe je een luier verschoont en een flesje geeft, dat leer je vanzelf wel.'

Jan Versteegh maakt smakkerd van fiets en deelt foto van wond
Lees ook

Jan Versteegh maakt smakkerd van fiets en deelt foto van wond

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jan vertelt dat er ook wat persoonlijke verhalen in het boek zijn opgenomen. Zowel 'de mooie, maar ook de verdrietige momenten'. In het kort somt hij alvast een aantal zware en herkenbare onderwerpen op: 'Over het verlies van een kindje, jezelf buitensluiten terwijl je baby binnen ligt en driftbuien in de supermarkt.'

Naast de heftige verhalen wil Jan ook aandacht besteden aan de mooie kanten van vaderschap. Hij noemt het krijgen van een kind niet voor niets 'de grootste liefde die je ooit zult voelen'. Ook de eerste keer dat ze het woordje 'papa' zeiden, is hem heel dierbaar. Het boek krijgt de titel 'Doodmoe & dolgelukkig' en is vanaf 15 november te koop. Liefhebbers kunnen het boek nu al vooruitbestellen.

Samen met zijn vrouw Dieuwertje, met wie hij in 2017 is getrouwd, heeft hij twee dochters. Zijn eerste dochter Lulu Keesje werd in 2017 geboren en in 2019 kreeg ze een zusje, Bella.

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De juiste balans vinden tussen je werk en privéleven is voor iedere ouder lastig. Maar ook de kinderen moeten wennen aan werkende ouders. Frank Danes zoontje heeft daar bijvoorbeeld ook moeite mee. 

Lees meer over
Jan Versteegh