Jinek live

Eva Jinek herkent zich niet in Five Live: 'Eigenlijk moet je er reality van maken'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Wie zondagavond inschakelt bij SBS6 denkt even naar een talkshow van RTL te kijken met Eva Jinek als host en Angela de Jong als gast. Niets blijkt minder waar: het gaat om de nieuwe serie van Linda de Mol (58) genaamd 'Five Live'. Volgens kenners uit de tv-wereld slaat de serie de plank volledig mis. Ook Eva Jinek (44) haar verwachtingen zijn niet waargemaakt, vertelt ze in haar echte talkshow 'Jinek'.

"Eigenlijk moet je er gewoon reality van maken. (…) Er zijn écht heel veel gekke henkies"

In de serie Five Live vormen Sara (Linda de Mol) en Roderik (Waldemar Torenstra) een gescheiden koppel dat de wekelijkse talkshow Five Live presenteert. Hoewel de show alles in huis heeft om een succes te worden, heeft 'ie eerder iets weg van De TV Kantine. Dat Irene Moors zelfs letterlijk één van haar typetjes neerzet in de serie - dat van Angela de Jong, eh, we bedoelen Ellen - zet deze woorden alleen maar kracht bij.

"Ik had echt zin in een nieuwe dramaserie van Linda de Mol", vertelt de echte Angela donderdagavond in Jinek. "Maar dat viel tegen. Het was gewoon niet zo goed als Gooische Vrouwen en Divorce. De verhaallijnen snapte ik niet. De personages... daar kon ik me niet in herkennen als kijker - wat heel gek klinkt uit mijn mond, want ik herkende mezelf wel in een bepaald personage."

Ook Johan Derksen slacht Five Live af: 'Nu al een gedrocht'
Lees ook

Ook Johan Derksen slacht Five Live af: 'Nu al een gedrocht'

Marc-Marie Huijbregts - die ook te gast is, maar de serie niet gezien heeft - is eigenlijk wel benieuwd wat Eva van de serie vindt, aangezien het duidelijk is dat het personage Sara voor een deel op haar gebaseerd is. De presentatrice geeft niet meteen antwoord, maar moet even nadenken.

"Ik heb hetzelfde als jij", richt ze zich vervolgens tot Angela. "Ik vind het televisievak - omdat ik daar ook in zit, maar dat vond ik al voordat ik er werkte - een boeiende plek om een serie over te maken. Het leent zich ervoor: gigantische ego’s, rare mensen met rare hobby’s, allemaal dat soort dingen. Het is een dankbaar onderwerp."

Eva zit dan ook met hoge verwachtingen voor de buis, maar die worden niet waargemaakt. "Dan denk ik niet dat het de verwachting heeft waargemaakt van wat je zou kunnen doen met het materiaal dat er in de tv-wereld is. Er zijn zoveel gekkies", stelt ze. "Eigenlijk moet je er gewoon reality van maken. (…) Er zijn écht heel veel gekke henkies."

Five Live zie je zondagavond om 21.30 uur op SBS6 en de maandag daarop ook bij Videoland.

Lees meer over
Eva JinekLinda de MolMarc-Marie HuijbregtsAngela de JongJinekFive Live