hooggeëerd publiek

Koning Charles duikt binnenkort op in speciale uitzending voor BBC

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoning Charles duikt binnenkort op in speciale uitzending voor BBC
RTL

Koning Charles (73) maakt later deze maand zijn opwachting in het programma 'The Repair Shop' van de BBC. De speciale aflevering met de koning is onderdeel van de viering van het 100-jarig bestaan van de Britse omroep.

"Deze aflevering is echt een feest en we hopen dat mensen er net zoveel van genieten als wij"

De show draait om professionele ambachtslieden uit het hele land die familie-erfstukken herstellen die emotionele waarde hebben voor hun eigenaren. In de aflevering met Charles gaat het om een stuk aardewerk dat is gemaakt voor het diamanten jubileum van koningin Victoria in 1897. Daarnaast zal het team van The Repair Shop ook een 18e-eeuwse klok gaan restaureren. De aflevering speelt zich deels af op het landgoed Dumfries House van de koning in Schotland.

Buckingham Palace: koning Charles III gekroond op 6 mei volgend jaar
Lees ook

Buckingham Palace: koning Charles III gekroond op 6 mei volgend jaar

"Mensen zullen de voormalige prins van Wales zien zoals je hem zelden ziet", belooft Julie Shaw van de BBC. "Hij is net zo geïnteresseerd in de vaardigheden van het team dat aan zijn voorwerpen werkt als alle andere bezoekers van onze Repair Shop. Deze aflevering is echt een feest en we hopen dat mensen er net zoveel van genieten als wij."

De aflevering met de Britse koning wordt op 26 oktober uitgezonden op BBC One.

Lees meer over
Koning Charles III