O Ye

Kanye West wil omstreden socialmedia-app Parler kopen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Kanye West wil omstreden socialmedia-app Parler kopen
RTL

Kanye 'Ye' West (45) wil het omstreden socialmediaplatform Parler overnemen. Eigenaar Parlement Technologies maakt maandag bekend dat er een principeovereenkomst is gesloten over de verkoop. De stap van de rapper komt minder dan een week nadat hij vanwege het delen van antisemitische teksten van onder meer Twitter wordt verbannen.

'In een wereld waar conservatieve meningen als controversieel worden beschouwd, moeten we ervoor zorgen dat we het recht hebben om ons vrij te uiten', zegt de rapper in een verklaring. Eerder worden berichten van de 45-jarige Amerikaan verwijderd op grote socialmediaplatforms, waaronder Twitter en Instagram. De artiest deelt daar berichten met antisemitische teksten, waarna zijn accounts voor onbepaalde tijd worden vergrendeld.

Elon Musk heeft met Kanye gesproken na antisemitische tweet
Lees ook

Elon Musk heeft met Kanye gesproken na antisemitische tweet

Het vooral bij uiterst rechts populaire Amerikaanse platform roemt zichzelf als het nummer 1-platform wereldwijd waarop je zonder censuur of ingrepen je mening kunt uiten. De app is eerder geweerd uit onder meer de App Store van Apple en de Play Store van Google. Dat gebeurt na de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Op het platform zouden onder meer Trump-aanhangers opgeroepen zijn om geweld te gebruiken bij de bestorming.

Naar verwachting wordt de deal in het vierde kwartaal van 2022 afgerond. Hoeveel geld er met de verkoop gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

Ye's gedrag en uitspraken doen de afgelopen tijd een hoop stof opwaaien. Wat betekent dit voor zijn muziekcarrière?

Lees meer over
Kanye West