Een gegeven paard

Koning Charles verkoopt geliefde paarden van Queen Elizabeth

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoning Charles verkoopt geliefde paarden van Queen Elizabeth
RTL

Door de dood van wijlen Queen Elizabeth, erft koning Charles (73) nogal wat. Zo ook twaalf van zijn moeders paarden. Anders dan zij was, is Charles niet zo dol op de dieren en wil-ie ze verkopen, meldt 'Daily Mail'.

Tot haar dood heeft Queen Elizabeth 37 renpaarden. Daar erft Charles er bijna een derde van. Nu laat hij zijn twaalf paarden veilen. Onder meer paarden Just Fine, het eerste paard dat voor de koning won, en Love Affairs, het laatste paard dat voor haar overlijden voor de koningin won, gaan onder de hamer. 

Volgens een bron die dichtbij paardenfokkerij Royal Sandringham in Norfolk staat, wil Charles het fokken de komende drie jaar afbouwen, totdat het geen commerciële operatie meer is. 

 

Koning Charles opnieuw chagrijnig: 'Iedere keer hetzelfde gezeik'
Lees ook

Koning Charles opnieuw chagrijnig: 'Iedere keer hetzelfde gezeik'

Een samenwerking tussen het Britse koningshuis en de Royal Ascot blijft er wel, weet de koninklijke bron. "De wens is om door te gaan met de tradities en connecties met Royal Ascot, maar niet op dezelfde schaal als Hare Majesteit, omdat zij een passie had." 

Elizabeth II erft in 1952 de fok- en renpaarden van haar vader en verdient tijdens haar vorstperiode privé een flinke zakcent met deelnames aan paardenraces. Afgelopen jaar is voor haar het beste racejaar ooit: van haar 37 renpaarden winnen er 36. Daarmee wint ze 590.000 pond. Ook dat geld erft Charles, die het qua verdiensten dus anders aan gaat pakken dan zijn moeder. 

De verschillen tussen Elizabeth II als koningin en Charles als koning zijn nu al merkbaar:

Lees meer over
Koning Charles III